7 must-have Nexus 7 apps

Redactie
26 december 2012, 14:43
5 min leestijd
Nexus 7 apps
Pocket

Het ideale cadeau voor onder de kerstboom is natuurlijk een Nexus 7: goedkoop, snel en voorzien van de laatste en beste Android-versie (en het verandert je leven!). Maar welke apps moet je als eerste op je gloednieuwe kleine tablet installeren? AndroidPlanet helpt je een handje en geeft je zeven tips die niet op je Nexus 7 – of andere Android-tablet – mogen ontbreken, 7 must-have Nexus 7-apps dus. Op AndroidPlanet schreven wij al eerder over de 10 beste Android-apps voor je Nexus 7. Deze lijst vullen we aan met nieuwe apps die óók niet op je Nexus 7 mogen ontbreken.
Pocket
De Nexus 7 is door zijn kleine en handzame formaat uitstekend om mee te lezen; in de trein, op de bank of in bed. We noemden Pocket al in bovenstaand artikel, maar de Android-app verdient nogmaals een eervolle vermelding. Pocket heeft zich de afgelopen maanden uitstekend ontwikkeld, draait sneller en kent steeds meer handige functies. In november kreeg de app nog een grote update die Pocket sneller laat werken en rapper laat opstarten. Gecombineerd met de handige Chrome-plugin voor je desktop kun je met één klik artikelen opslaan om op een later tijdstip te lezen. Artikelen worden direct naar je Nexus 7 gepushed en ook de samenwerking tussen smartphone en tablet is uitstekend. Als je een interessant artikel op je smartphone leest en even geen tijd hebt om het helemaal uit te lezen, kun je ‘m direct aan Pocket toevoegen. De synchronisatie gaat automatisch. Pocket is daarmee een geweldige app die ook nog eens gratis is.

Lees verder na de advertentie.

Skype

Download: Pocket (gratis)

Skype
De videobel-app van Skype mag eindelijk in de lijst van must-have Nexus 7-apps. Skype was al langer beschikbaar in de Google Play Store, maar heeft sinds eind november een speciale tablet-interface die ook nog eens voor de Nexus 7 geoptimaliseerd is. De nieuwe interface heeft een aparte balk voor je contactpersonen en maakt het (video)bellen nóg gemakkelijker. Ook de nieuwe audiocodec zorgt ervoor dat de degene waarmee je belt ook goed te verstaan is – zelfs als de internetverbinding niet enorm stabiel is. Complimenten voor Skype.

Falcon Pro

Download: Skype (gratis)

Falcon Pro
Falcon Pro verraste enkele weken geleden de Android-wereld met een gloednieuwe en unieke Twitter-app. Falcon Pro is een vrij uitgebreide en intuïtief vormgegeven Twitter-app voor Android 2.2 Froyo en hoger en biedt een uitstekend vormgegeven timeline. Denk aan previews van verschillende media (foto’s, video’s en webpagina’s), snelle acties en swipen tussen verschillende schermen. De app ververst zich vanzelf en onthoudt waar je bent gebleven met lezen. Dit is voornamelijk handig wanneer je meerdere Android-toestellen gebruikt. Falcon Pro beschikt helaas niet over push-notificaties. Dit ligt niet aan de app, maar aan de strikte regels van Twitter die het voor veel apps onmogelijk maakt om pushberichten te versturen.

Press

Download: Falcon Pro (€ 0,79)

Press
Press is een bloedmooie appom al je RSS-feeds in Google Reader mee te lezen. Maar dan ook echt bloedmooi. Met een dikke knipoog naar iOS’ Reeder focust Press zich op het lezen van artikelen. Daarom gebruikt de app rustige kleuren, een overzichtelijke interface en vooral heel weinig poespas. Press heeft een aparte tablet-interface die tevens voor de Nexus 7 geoptimaliseerd is en synchroniseert direct met Google Reader. Even permissies geven en de app is klaar voor gebruik. Met Press kun je door al je feeds bladeren en de tekstgrootte en het lettertype van artikelen wijzigen: altijd fijn. Daar zit wel een (klein) prijskaartje aan, want Press kost anderhalve euro. En dat is voor een app van dergelijke kwaliteit absoluut geen weggegooid geld.

Flipboard

Download: Press (€ 1,50)

Flipboard
Flipboard zat een geruime tijd in hetzelfde schuitje als Skype: het was een fijne app, maar zonder speciale tablet-interface. Hierdoor was Flipboard, ondanks dat de app op grote schermen nog veelal prima oogde, het vaak nét niet. Door de laatste update die vorige week werd uitgerold, is Flipboard voor zowel kleine als grote tablets geschikt. Het ‘flippen’ tussen artikelen en al die toffe content is nóg fijner geworden.

Chrome

Download: Flipboard (gratis)

Chrome
Sinds Jelly Bean is de Android Open Source Project-browser vervangen door Chrome. Een hele verbetering: je kunt al je bladwijzers, instellingen, wachtwoorden en open tabbladen tussen verschillende apparaten synchroniseren. Sinds de Jelly Bean-update voor Chrome werkt de browser ook lekker vlot en worden pagina’s uitstekend op het 7 inch-scherm weergegeven. Een tabblad sluiten? Even wegswipen. Daarnaast beschikt Chrome tevens over een handige incognitomodus waarmee je anoniem kunt browsen. Mocht je toch wat meer functies en niet per se de Chrome-synchronisatie willen hebben, kun je altijd nog even kijken naar Dolphin Browser, Firefox voor Android of Opera.

Snapseed

Download: Chrome (gratis)

Snapseed
Toen Google Snapseed dit jaar overnam, was het direct duidelijk dat de zoekgigant een eigen geavanceerde fotobewerkingsapp wilde introduceren. Snapseed werkt nauw samen met de Google+ app en laat je een foto op een gemakkelijke en begrijpelijke manier geheel naar eigen wens aanpassen. En ja, het is ook mogelijk om een filter (   la Instagram) toe te voegen en zelfs meerdere filters over elkaar heen te leggen. De interface van Snapseed voor de Nexus 7 is ook ideaal: de app beschikt aan de linkerkant over een handige balk met bewerkingsopties terwijl rechts de foto lekker groot wordt weergegeven. Onder de foto staan verschillende acties vermeld, zoals herstellen, opslaan en posten op Google+. Snapseed was eerst een betaalde app voor iOS, maar na de overname heeft Google de app voor zowel Android- als iOS-gebruikers gratis beschikbaar gemaakt. Een leuk cadeautje.

Download: Snapseed (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu