8pen: een bijzonder nieuw Android-toetsenbord

Redactie
1 november 2010, 20:24
1 min leestijd
8pen: een bijzonder nieuw Android-toetsenbord
8pen

8pen is een nieuw toetsenbord, dat de manier waarop je tekst invoert op je telefoon verandert. Na Swype, SwiftKey en MessagEase is dit de zoveelste vernieuwende invoermethode in amper een jaar tijd. Met het toetsenbord van 8pen moet je swypen om verschillende letters te selecteren, alleen is het toetsenbord niet op een traditionele manier ingedeeld.

Hoe het werkt? Je begint in het midden. Vervolgens schuif jij je vinger naar een bepaald vak waar je letter aanwezig is. Vervolgens ga je met de klok mee of tegen de klok in, tot de letter in beeld verschijnt die je moet hebben. Ga nu weer naar het midden en de letter wordt geselecteerd.

Lees verder na de advertentie.

Dit klinkt nogal vaag, nietwaar? Gelukkig is er een filmpje op internet verschenen, waarin te zien is hoe de techniek werkt. Het filmpje is nogal langdradig, dus het is aan te raden om door te spoelen naar 1:55. Dan zie je hoe het toetsenbord werkt.

De applicatie is te downloaden in de Android Market voor een bedrag van 1,13 euro. Lijkt het je wat of ga je deze nieuwe invoermethode zeker niet proberen?

Categorie: Tools
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's