9292ov GPS voor Android beschikbaar

Redactie
23 februari 2009, 15:12
1 min leestijd
9292ov GPS voor Android beschikbaar
9292ov

De OV-planner 9292ov is vanaf nu ook met locatiefunctie op Android-toestellen te gebruiken. Via de Android Market kun je de officiële applicatie 9292ov GPS vanaf nu installeren. De OV-routeplanner voor trein, bus, tram, metro en veerboot laat niet alleen vertrektijden zien, maar ook vertragingen en tarieven van alle OV-bedrijven in Nederland. De werking is als volgt: 9292ov GPS bepaalt je locatie en stuurt dit door naar de mobiele website.

Het plannen van de reis gebeurt dus op de website zelf. De GPS-applicatie heeft als voordeel dat je niet handmatig je huidige locatie hoeft in te vullen – wat nogal lastig kan zijn als je in een onbekend gebied bent. Bij het starten van de applicatie kun je ook aangeven dat de locatie NIET moet worden doorgegeven, bijvoorbeeld wanneer je de terugreis wilt plannen.

Lees verder na de advertentie.

Voor het eerst zijn nu ook plattegronden toegevoegd aan de mobiele OV-planner. De ontwikkelaars gaat de applicatie en de website verder uitbreiden en hebben nog meer plannen: zo zal er deze week iets bekend worden gemaakt over een programmeerwedstrijd van 9292.

Versie 1.0 van de officiële 9292ov GPS applicatie biedt:

  • Locatiebepaling inclusief weergave van de nauwkeurigheid.
  • Vertaling van de locatie naar een straatnaam en plaats die gebruikt gaat worden op mobiel.9292ov.nl
  • Nieuwe extra opstartpagina met locatiegebaseerde functionaliteiten op mobiel.9292ov.nl (gebruik locatie voor vertrek/aankomst en plattegrond)
  • Nieuwe layout van mobiel.9292ov.nl, geoptimaliseerd voor Android
  • Adresboek op mobiel.9292ov.nl waar locaties en reizen opgeslagen kunnen worden

9292ov is te vinden in de categorie Travel van Android Market.

Categorie: Nederlands
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's