99 Problems: tof minimalistisch springspel voor Android

Gijs Ettes
1 oktober 2014, 15:59
1 min leestijd
99 Problems: tof minimalistisch springspel voor Android
99 problems

De beschrijving van 99 Problems in Google Play is al even minimalistisch als de game zelf. In zestien woorden wordt haarfijn beschreven wat de bedoeling is: tappen op het scherm om zo in 99 levels een geel blokje langs obstakels te loodsen. Die obstakels bestaan uit steeds groter wordende groepen blokken die je, door goed getimed op het scherm te drukken, moet ontwijken.

Dat klinkt niet heel spannend, maar de combinatie van makkelijk op te pakken gameplay en voldoende uitdaging maakt 99 Problems de moeite waard. De 99 levels lopen naadloos in elkaar over en elk hoger niveau dat je bereikt, wordt duidelijk aangegeven met het aantal ‘problemen’ dat nog over is. Vanaf niveau vijf gaan de blokjes die je tegenkomt ook nog bewegen en zo worden steeds weer nieuwe uitdagingen toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

99 Problems downloaden

Aan de kleur van je blokje zie je hoe ver je verwijderd bent van een hoger niveau. Is hij donkerrood gekleurd, dan weet je dat je nog even goed de aandacht  erbij moet houden. Eén aanraking met een obstakel is immers genoeg voor het blokje om uit elkaar te spatten. Het gevolg is dat je weer opnieuw kunt beginnen bij het huidige niveau.

99 Problems heeft geen instellingen, leaderboards of sociale elementen, maar dat had wat ons betreft ook niet gehoeven. Wel zijn er banners boven in beeld te zien, die je eventueel kunt verbergen door je internetverbinding uit te schakelen. De game is 12MB groot en vereist Android 4.0 of nieuwer.

Download 99 Problems in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu