Aangifte 2014: nieuwe app om je belastingaangifte te doen

Wouter Nijsen
2 maart 2015, 20:17
1 min leestijd
Aangifte 2014: nieuwe app om je belastingaangifte te doen

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om belastingaangifte te doen via een handige Android-applicatie. De Aangifte 2014-app is nu gratis in  Google Play te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Belastingaangifte doen met de Aangifte 2014-app

Je belastingaangifte doen was voorheen voor veel mensen wat  lastig, maar dit jaar is dit een stuk makkelijker. Enkele dagen geleden verscheen namelijk de Aangifte 2014-app voor Android. Hiermee  kun je binnen een mum van tijd je belastingaangifte invullen en opsturen.

Dit doe je  aan de hand van je DigiD, de digitale paspoort voor overheidsinstanties. Aangifte 2014 werkt heel simpel: je tikt na het openen van de app op ‘Aangifte starten’ en kiest een vijfcijferige pincode om je aangifte te beveiligen. Wanneer je dit hebt gedaan, dien je je gegevens op te halen middels DigiD. Vervolgens  doorloop je enkele stappen, waarna je aan het einde de  aangifte kunt ondertekenen.

Belangrijk om te weten is dat niet iedereen de handige applicatie kan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn  wanneer je niet over het gehele jaar dezelfde fiscale partner hebt gehad, je een woning ge- of verkocht hebt, in het buitenland woonde of een restschuld van een eerdere woning hebt. Het is dus belangrijk om dit goed in de gaten te houden.

Aangifte 2014 voor Android downloaden

De Aangifte 2014-app is via onderstaande link gratis uit Google Play te downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over Android 4.0 of hoger en 21MB aan vrije opslagruimte.

Download Aangifte 2014 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu