De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Aangifte 2015: Android-app om je belastingaangifte te doen

Gijs Ettes
2 maart 2016, 10:45
2 min leestijd
Aangifte 2015: Android-app om je belastingaangifte te doen

Het is weer die tijd van het jaar om je belastingaangifte te doen. Net als vorig jaar kun je je aangifte doen met een handige Android-app die sinds kort beschikbaar is in Google Play.

Lees verder na de advertentie.

Je belastingaangifte op je smartphone of tablet

Sinds gisteren is het voor iedereen in Nederland mogelijk om hun belastingaangifte over 2015 te doen. De site van de Belastingdienst ondersteunt maximaal 40.000 mensen tegelijkertijd, waardoor het kan voorkomen dat je tegen problemen aanloopt – ook als je van de Android-app gebruikmaakt. De Belastingdienst raadt mensen aan om het later, bijvoorbeeld rond het middaguur of na 23.00 uur `s avonds opnieuw te proberen. In totaal doen  dit jaar 8 miljoen mensen aangifte en dat kan tot uiterlijk 1 mei als je geen uitstel aanvraagt.

De Android-app zelf dan. Aangifte 2015 is in de basis hetzelfde als de app die vorig jaar voor het eerst verscheen. Zo is er nagenoeg niets veranderd aan de werking en het design. Na het openen van de app tik je op ‘Aangifte starten’ en kies je een vijfcijferige pincode om je aangifte te beveiligen. Wanneer je dit hebt gedaan, haal je met DigiD je gegevens op. Vervolgens doorloop je enkele stappen, waarna je aan het einde de aangifte ondertekent.

Voordat je Aangifte 2015 gebruikt om je aangifte te doen, is het wel belangrijk om een aantal zaken na te gaan. De Belastingdienst vult zelf al de nodige gegevens in die je zorgvuldig dient te controleren. Hoefde je vorig jaar niets te wijzigen en is er dit jaar weinig veranderd, dan kun  je de app waarschijnlijk probleemloos gebruiken voor je belastingaangifte.

Anders is dit als je niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had, een woning hebt gekocht (of verkocht) of een eigen onderneming had. Ook mensen die in het buitenland wonen, een  een restschuld van een vorige woning hebben of resultaten uit overige werkzaamheden, kunnen niet gebruikmaken van de Android-app. Alle voorwaarden zijn terug te lezen  op de site van de Belastingdienst.

Aangifte 2015 downloaden

Aangifte 2015 is gratis te downloaden uit Google Play. De app vereist Android 4.0.3+ en tenminste 21MB aan vrije opslagruimte. Door de drukte bij de Belastingdienst kan het voorkomen dat je gegevens niet direct ingeladen worden. Probeer het in dat geval op een later moment opnieuw.

Download Aangifte 2015 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu