Google werkt aan aankomsttijdfunctie voor Google Maps

Erwin Vogelaar
29 mei 2016, 10:04
2 min leestijd
Google werkt aan aankomsttijdfunctie voor Google Maps

Google heeft een nieuwe versie van Google Maps uitgestuurd zonder grote toevoegingen. Als er echter goed naar de code gekeken wordt, zien we meer over de toekomst van deze app.

Lees verder na de advertentie.

Aankomsttijd Google Maps

Voorgaande jaren had Google Maps een belangrijke rol tijdens Google I/O. Dit jaar werd de dienst overgeslagen, maar dat betekent niet dat er geen interessante nieuwe mogelijkheden aan zitten te komen. De nieuwste versie van de Google Maps-app, die sinds gisteren wordt uitgerold, heeft enkele geheimen. Het is hetzelfde verhaal als bij de nieuwste versie van Google Foto’s, waar we gisteren over schreven. Ogenschijnlijk is er niets aan de app veranderd, maar als er achter de schermen bij de code gekeken wordt zien we waar Google aan werkt.

aankomsttijd google maps

Allereerst wordt het mogelijk om je verwachtte aankomsttijd door te sturen. Iedereen heeft wel eens een situatie waarbij er mensen wachten en je telkens tekstberichtjes moet sturen met updates voor je verwachte aankomsttijd. Zeker achter het stuur is dit onnodig gevaarlijk. Daarom werkt Google aan een knop om een update te sturen met je aankomsttijd en huidige situatie over het verkeer en je route. Tevens kun je er voor kiezen om automatische updates te sturen over je progressie.

De webversie van Google Maps  heeft een kaart waarop je jouw recent bezochte locaties kunt terugkijken. Google werkt aan een versie van deze kaart voor Android. En reis je vaak naar dezelfde locaties en wil je niet telkens de locatie intypen? Google geeft de mogelijkheid om locaties als snelkoppelingen  op het thuisscherm van de app te plaatsen. Deze functie kennen veel mensen nog niet, dus daarom gaat Google het beter promoten in de nieuwe versie van de app.

Kleine aanpassingen

Naast deze functies heeft de nieuwste update ook wat kleine verbeteringen. Zo kan de app nu aangeven of locaties toegankelijk zijn voor rolstoelen. Ook zal de app aangeven of een reislocatie onbetrouwbaar internet heeft, zodat je tijdig offline kaarten kunt downloaden.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Bron: XDA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu