De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met ABN Amro Wallet kun je contactloos betalen met je Android-smartphone

Rick van der Veer
28 november 2016, 15:39
1 min leestijd
Met ABN Amro Wallet kun je contactloos betalen met je Android-smartphone

ABN Amro heeft de Wallet-app uitgebracht waarmee je kunt betalen met je smartphone. Na een succesvolle testperiode kunnen alle klanten van de bank vanaf nu met hun smartphone contactloos betalen.

Lees verder na de advertentie.

ABN Amro Wallet

De Wallet-app van ABN Amro is vanaf vandaag beschikbaar voor alle klanten van de bank. Met de app kun je via de nfc-chip van je smartphone contactloze betalingen uitvoeren door je telefoon tegen de betaalautomaat aan te houden. Bedragen onder de 25 euro kun je zo zonder pincode afrekenen.

Bij bedragen boven de 25 euro moet je een van tevoren ingestelde code invoeren in de app om de betaling uit te kunnen voeren. Er staat standaard een limiet van 2500 euro per dag op de app ingesteld. Deze is via de klantenservice aan te passen.

abn amro wallet

In vergelijking met de app tijdens de testperiode zijn er een aantal dingen gewijzigd. Tijdens de test werkte contactloos betalen nog met toestellen vanaf Android 4.4 KitKat, terwijl de definitieve versie Android 5.0 Lollipop vereist. Ook heeft ABN een lijst met telefoons online gezet waarop de app niet werkt. Zo werken de Huawei Ascend P7, LG G3, Samsung Galaxy S3 en S4 niet met de app door tegenvallende prestaties.

De app zal voorlopig gratis te gebruiken zijn voor alle ABN Amro-klanten. Vanaf 1 januari 2018 zullen er kosten verbonden zitten aan het contactloos betalen met je smartphone, al is het niet helemaal duidelijk hoeveel je zult moeten betalen voor de dienst.

ABN Amro Wallet downloaden

De Wallet-app van ABN Amro is nu te downloaden in Google Play. Om contactloos te kunnen betalen heb je naast een ABN Amro-rekening een smartphone met Android 5.0 Lollipop of hoger nodig. Daarnaast dient je smartphone een nfc-antenne aan boord te hebben.

Download ABN AMRO Wallet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu