ACCESS kondigt NetFront-browser voor Android aan [MWC 2010]

Redactie
15 februari 2010, 11:37
1 min leestijd
ACCESS kondigt NetFront-browser voor Android aan [MWC 2010]
android netfront

ACCESS is een vaste standhouder op het binnenterrein van Mobile World Congress. Veel mensen zal de naam niets zeggen, maar als je ooit een Palm-handheld hebt gebruikt weet je dat deze Japanse browsermaker ooit de softwaretak van Palm heeft overgenomen om een ‘revolutionair’ Linux-gebaseerd besturingssysteem te maken. Dat besturingssysteem (ALK) heeft minder indruk gemaakt dan Android, maar browsers is ACCESS altijd blijven maken. Op Mobile World Congress kondigen ze de NetFront-browser voor Android aan.

ACCESS is in thuisland Japan net zo bekend als Opera in de westerse landen. De NetFront-browser wordt vaak meegeleverd op Japanse telefoontoestellen, als standaardbrowser. Door nu een browser voor Android aan te kondigen, gaan ze eigenlijk een beetje overstag ten opzichte van hun zelfontwikkelde mobiele besturingssysteem ALK.

Lees verder na de advertentie.

De NetFront-browser is al beschikbaar voor mobiele platformen als Symbian of Windows Mobile. De browser wordt ook op gameconsoles, settop-boxes en ip-telefoons meegeleverd. Ja, zelfs in telematica-systemen in auto’s kun je de browser aantreffen. Ook op apparaten met matige technische specs blijkt de browser zeer goed te presteren. Het proberen waard dus, voor mensen die de standaard meegeleverde Android-webbrowser wel eens willen vervangen door iets nieuws. Je kunt dan zelf bepalen of NetFront inderdaad “the world’s browsing standard” is, zoals de ontwikkelaars op hun eigen website beweren. Binnenkort in de Android Market en op de downloadpagina van ACCESS te vinden.

ACCESS is ook van plan om de applicaties NetFront Living Connect en NetFront Book Viewer EPUB Edition voor Android beschikbaar te maken. Wie zelf op Mobile World Congress aanwezig is, kan op de binnenplaats (courtyard) in stand CY10 kijken.

Zie ook: persbericht ACCESS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's