Google lanceert tool om toegankelijkheid apps te testen

Erwin Vogelaar
24 maart 2016, 19:23
2 min leestijd
Google lanceert tool om toegankelijkheid apps te testen

Google heeft de Accessibility Scanner gelanceerd, een tool die Android-ontwikkelaars en app-gebruikers kunnen aanzetten om apps op toegankelijkheid te testen.

Lees verder na de advertentie.

Accessibility Scanner

Google heeft de app Accessibility Scanner in de Play Store gepubliceerd. De Accessibility Scanner is een tool voor app-makers om te zien of hun Android-app wel toegankelijk genoeg is. Ook app-gebruikers worden uitgenodigd om de tool te gebruiken en hun vondsten naar app-makers te mailen. De scanner kijkt voornamelijk naar de interface van de app en wijst problemen aan. Dit helpt ontwikkelaars om probleempunten aan te pakken die ze mogelijk zelf niet hebben gezien.

In bovenstaand voorbeeld hebben we de officiële Twitter-app gescand en daar heeft de app al een hoop op aan te merken. Na de scan zal de tool suggesties geven over het design en de ervaring van de app, zowel in beeld als in een lijst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grotere knop of sterker contrast tussen de kleur van een stukje tekst en de achtergrond.

Wil je zelf apps gaan keuren, dan moet je de Accessibility Scanner installeren. De app vraagt logischerwijs eerst of het alles op je scherm mag inzien. Tevens moet je de juiste Android-permissies geven, maar dat wordt duidelijk aangegeven na het openen van de app. Zodra je toestemming hebt gegeven kun je starten met scannen. Je start de scan door de Accessibility Scanner te openen en aan te geven dat je wil beginnen. Vervolgens blijft er een verplaatsbare scan-knop in beeld hangen. Open nu de app die je wil testen en druk op de scan-knop. De lijst die wordt gegenereerd kun je vervolgens direct vanuit de app mailen naar de app-maker

Accessibility Scanner downloaden

De Accessibility Scanner is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 2,8MB vrije ruimte.

Download Accessibility Scanner in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu