Met Action Launcher 3 krijg je Pixel-features op elk Android-toestel

Rick van der Veer
1 november 2016, 15:20
2 min leestijd
Met Action Launcher 3 krijg je Pixel-features op elk Android-toestel

Met Action Launcher 3 kun je vrijwel alles aan je homescreen aanpassen. De nieuwste update van de app laat je een aantal features van de Pixel Launcher op ieder Android-toestel gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Action Launcher 3-update

Met de nieuwste update voor Action Launcher 3 krijg je toegang tot een aantal features die je eigenlijk alleen op de Google Pixel en Android 7.1 Nougat ziet. Deze features zitten normaal gesproken verwerkt in de Pixel Launcher, een app die vooralsnog alleen op de Google Pixel te gebruiken is en nauw samenhangt met Android 7.1 Nougat.

Als je een andere launcher installeert op je Android-smartphone vervang je eigenlijk je homescreen en alles daar omheen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe functies op je toestel krijgen of meer controle over hoe alles werkt. Ook kun je bijvoorbeeld het app-overzicht weghalen.

De Action Launcher 3-update laat je gebruikmaken van Quickcuts, waarmee je via app-snelkoppelingen direct actie kunt ondernemen. Zo kun je meteen iemand bellen via de Telefoon-app of direct een WhatsApp-bericht sturen via het icoontje. Eerder zat deze feature alleen in de betaalde versie van de app, maar ook gratis gebruikers kunnen er nu gebruik van maken.

Ook het uiterlijk van Action Launcher 3 is meer in de stijl van de Google Pixel uitgevoerd. Zo werkt het openen van het app-menu nu hetzelfde, door vanaf je home-knop omhoog te vegen. Verder kun je kiezen of je de standaardicoontjes wil aanhouden of de nieuwe, ronde stijl van de Pixel wil uitproberen. Het instellingen-menu van de app is tot slot ook in Pixel-stijl uitgevoerd.

Action Launcher 3 downloaden

De Action Launcher 3-update is per direct gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Met in-app aankopen kun je de functionaliteit van de app verder uitbreiden. Om deze launcher te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.1 of hoger nodig.

Download Action Launcher 3 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu