Action Launcher 3: Material Design-launcher met handige functies

Redactie
12 december 2014, 13:44
1 min leestijd
Action Launcher 3: Material Design-launcher met handige functies

Action Launcher 3 is beschikbaar in Google Play. De app brengt een launcher met een Material Design en enkele handige functies om sneller bij je apps en widgets te komen.

Lees verder na de advertentie.

Action Launcher is een app van Cris Lacy, een bekende Android-ontwikkelaar die onder andere ook Link Bubble op zijn naam heeft staan. Action Launcher vervangt je huidige launcher, ofwel hoe je homescreen en app-drawer eruitziet.

Action Launcher 3: de functies

Action Launcher 3 is voorzien van het Material Design van Android 5.0, waarbij de nieuwe functie Quicktheme zich baseert op de kleuren van jouw achtergrond. Vervolgens worden de zoekbalk van Google, app-drawer en achtergrond van folders op deze kleuren afgestemd.

Verder zijn de functies covers en shutters geüpdatet. Met deze twee features kun je over een app-icoon vegen om in een nieuw foldervenster apps-iconen of een widget tevoorschijn te halen. Handig voor bijvoorbeeld Gmail, waarmee je met een vingerbeweging meer e-mail-apps of juist de Gmail-widget kunt zien.

Een andere belangrijke functie van Action Launcher 3 is het menu dat vanaf de linker zijkant naar binnen kan worden geschoven. Hier vind je alle apps in een handige lijst, gesorteerd op alfabetische volgorde.

Bekijk een video waarin Lacy de app uitlegt

Download Action Launcher 3

Action Launcher 3 is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger. Om gebruik te maken van alle functies is een in-app-aankoop benodigd, die vanaf 3,99 euro wordt aangeboden.

Download Action Launcher 3 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu