De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Action Launcher Pro: nieuwe snelle launcher voor Android

Redactie
8 december 2012, 17:13
1 min leestijd

Ontwikkelaar Chris Lacy, bekend van de Twitter-app Tweet Lanes, heeft ook zijn eigen launcher voor Android uitgebracht. Action Launcher Pro wil je sneller laten werken en focust zich op het homescreen; volgens Lacy het hart van je Android-smartphone of -tablet. De app behoudt je huidige homescreen-instellingen en de ordening van je geïnstalleerde apps – een functie waar vele andere launchers niet over beschikken.

Action Launcher Pro beschikt over een eigen app-drawer (het overzicht van al je apps) die in een lijst wordt weergegeven als je van links naar rechts veegt. Door de lijst met apps kun je scrollen en het is ook mogelijk om op een letter te drukken om snel door je apps te navigeren. Hierdoor kun je via de launcher binnen enkele stappen de app opstarten.

Lees verder na de advertentie.

Ook de manier waarop je apps opent, is aangepast. Lacy introduceert covers: een functie die een tweede actie aan het dubbele tikken op het scherm toevoegt. Zo kun je een app openen door er op te klikken, maar door dubbel er op te tikken open je een map met bijvoorbeeld je favoriete websites of contacten.

Action Launcher Pro is gericht op snelheid en probeert zo efficient mogelijk te zijn. Daarom wordt standaard de actiebalk weergegeven en zijn er uit veel verschillende instellingen te kiezen. Onderstaande video geeft een indruk van de app.

Download: Action Launcher Pro (€ 3,19)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu