Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met Action Launcher-zoekbalk lijkt je homescreen op een Pixel 2

Thomas Haenen
9 oktober 2017, 13:19
1 min leestijd
Met Action Launcher-zoekbalk lijkt je homescreen op een Pixel 2

De nieuwste versie van Action Launcher laat je de zoekbalk naar onder in beeld verplaatsen. Daarmee haal je de look van de Google Pixel 2 in huis.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe look voor Action Launcher-zoekbalk

De zoekbalk is al jaren een belangrijk onderdeel van elk Android-homescreen. Google plaatst de balk consistent en prominent boven in beeld. Individuele fabrikanten plaatsen de balk soms wel iets lager, maar Google houdt al zowat sinds het begin van Android vast aan dezelfde locatie.

Onlangs kwam daar voor het eerst verandering in, met de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Op die smartphones staat de zoekbalk nu plots onderaan in beeld. Wil je Googles design op de voet volgen, dan kun je nu terecht bij Action Launcher.

Deze homescreenvervanger claimt het uiterlijk van stock-Android en de Pixel-launcher op elke smartphone te bieden en biedt extra’s als app-snelkoppelingen, adaptive icons en meer. Met de nieuwe update zijn de nieuwe functies in de Action Launcher beschikbaar, nog voor de Google Pixel 2 in de winkels ligt.

Gebruikers kunnen de Action Launcher-zoekbalk naar de onderkant van hun homescreen verplaatsen. Vervolgens kun je ook zelf bepalen hoe de balk er precies uit ziet. Kies bijvoorbeeld voor verschillende Google-logo’s en ronde of vierkante hoeken. Ook kun je de balk van enkele snelkoppelingen naar veelgebruikte apps voorzien.

Action Launcher voor Android downloaden

Versie 29 van Action Launcher introduceert nog verschillende andere kleine verbeteringen op de achtergrond, die er vooral voor moeten zorgen dat deze soepeler loopt. Je kunt de app gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor sommige functies is een eenmalige in-app aankoop nodig van 4,99 euro. Action Launcher werkt op elke smartphone met Android 5.0 (Lollipop) of nieuwer.

Download Action Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu