Deze app brengt Digitaal Welzijn-functies naar alle Android-smartphones
Erwin Vogelaar
actiondash

ActionDash

Gratis

Onze score

8

Digitaal Welzijn van Google is maar voor een handjevol toestellen beschikbaar, maar de meeste functies zijn nu voor iedereen toegankelijk via de app ActionDash.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

ActionDash biedt Digitaal Welzijn-functies

Google maakt Android-gebruikers sinds kort meer bewust van hun smartphonegebruik via de app Digitaal Welzijn. Helaas is die app maar voor een handjevol toestellen beschikbaar. De makers van Action Launcher komen nu met ActionDash om vergelijkbare functies voor iedereen toegankelijk te maken.

Met deze app zie je heel duidelijk hoelang je jouw toestel per dag of per week gebruikt en welke apps je het vaakst opent. Ook laat ActionDash zien hoe vaak jij je smartphone ontgrendelt en hoeveel notificaties je ontvangt. Het doel is om mensen meer bewust te maken van hun smartphonegebruik.

actiondash

Het is op dit moment nog niet mogelijk om apps uit te sluiten van ActionDash. Gebruik je dus bijvoorbeeld een andere launcher, dan ziet ActionDash die als een app die je veel gebruikt. Ontwikkelaar Chris Lacy stelt via Twitter dat deze functie in een latere update waarschijnlijk wordt toegevoegd.

Hoe zit het met de privacy?

Bij het installeren van de app moet je ActionDash wel toegang geven tot een hoop gegevens op je smartphone. Aangezien de app niet van Google is, moet je de vraag stellen wat het bedrijf met deze gegevens doet. De makers zijn hier gelukkig duidelijk in: je data blijft op je toestel en wordt niet met derde partijen of de ontwikkelaar zelf gedeeld. Afgezien van back-ups die je zelf maakt.

Deze back-ups kun je wel alleen maken als je betaalt voor de app. Net als de mogelijkheid om een donkere modus te activeren en meer statistieken te krijgen.

ActionDash downloaden

ActionDash download je gratis via onderstaande link in de Play Store. De eenmalige upgrade naar ActionDash Plus kost 4,99 euro.

Download ActionDash in Google Play (gratis)

In onze tweede indruk over Digitaal Welzijn lees je wat een dergelijke app met je smartphonegebruik kan doen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.