Actuele verkeersinformatie voor Google Maps nu ook in de Benelux

Redactie
14 juli 2011, 12:47
2 min leestijd
Actuele verkeersinformatie voor Google Maps nu ook in de Benelux

Google heeft live verkeersinformatie toegevoegd aan Google Maps voor dertien Europese landen en Israël. De dienst is al sinds 2008 beschikbaar in de Verenigde Staten en nu dan ook in Nederland en België. Op de kaarten van Google Maps kun je met de laag Verkeer zien wat de actuele verkeerssituatie is.

De laag Verkeer was al beschikbaar in Google Maps, maar voorheen kreeg je altijd de melding dat er geen verkeersinformatie beschikbaar was voor Nederland. Nu is de laag dus wel actief. Met de kleuren groen, geel en rood wordt aangegeven hoe druk het op de wegen is. Bij groen kun je gewoon doorrijden, geel is enige vertraging en bij rood sta je zo goed als stil.

Lees verder na de advertentie.

Verkeersinformatie Eindhoven via Google Maps Android

De dertien Europese landen waar live verkeersinformatie nu beschikbaar is zijn Nederland, België, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Ierland, Oostenrijk, Luxemburg, Polen, Slowakije, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Ook in Israël is nu actuele verkeersinformatie te zien. De verkeersdienst richt zich vooral op de grote hoofdwegen en de grote straten in belangrijke steden. In het Verenigd Koninkrijk is ook verkeersinformatie beschikbaar voor kleinere straten.

De dienst is te gebruiken in Google Maps op de browser en de telefoon. In de desktopbrowser kun je ook de verkeerssituatie bekijken voor verschillende dagen en tijdstippen. Op andere apparaten wordt de verkeersituatie weergegeven van de laatste vijf tot tien minuten. Als je via Google Maps Navigation een route plant op je Android-telefoon wordt ook gebruik gemaakt van de file-informatie en wordt waar nodig de route hierop aangepast. Deze functionaliteit ontbreekt vooralsnog nog op andere smartphones. Mocht je nog geen Google Maps hebben op je smartphone dan is deze ook los te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Google Maps (gratis)

Bron: Google Lat Long Blong

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu