Adblock Browser voor Android nu te downloaden in Google Play

Gijs Ettes
8 september 2015, 14:30
2 min leestijd
Adblock Browser voor Android nu te downloaden in Google Play

De stabiele versie van Adblock Browser voor Android is sinds vandaag beschikbaar in Google Play. De browser van AdBlock Plus blokkeert advertenties, wat er volgens de makers voor moet zorgen dat gebruikers sneller en veiliger over het web kunnen surfen.

Lees verder na de advertentie.

Adblock Browser filtert hinderlijke reclames

Eerder dit jaar verscheen er al een testversie van de Adblock Browser en een Adblock Plus-app die op de achtergrond draait en advertenties filtert uit het webverkeer, ongeacht van welke browser je gebruikmaakt. De Adblock Browser for Android is een op zichzelf staande browser die ‘vervelende advertenties blokkeert’ maar ‘niet-opdringerige advertenties standaard weergeeft’. Via de instellingen kun je zelf bepalen welke lijsten de app gebruikt voor het filteren van reclames en ervoor zorgen dat ook advertenties die niet opdringerig zijn, worden uitgeschakeld.

Daarnaast heb je blokkeringsopties om bijvoorbeeld tracking, social media-knoppen en malwaredomeinen uit te schakelen. De nadruk ligt op advertenties filteren, al heeft Adblock Browser alle functies die je van een moderne browser mag verwachten. Denk aan tabbladen, favorieten, bladwijzers (importeren) en incognito surfen. Ook kun je de desktopversie van een pagina opvragen, pagina’s toevoegen aan een leeslijst, downloads beheren en gemakkelijk websites delen via de standaardopties van Android.

Internetten met de Adblock Browser voor  Android gaat grotendeels probleemloos, al zorgt de blokkering van advertenties er op sommige pagina’s voor dat bepaalde elementen door elkaar lopen. Daarnaast is het goed om te onthouden dat je met het blokkeren van advertenties uitgevers van websites belangrijke inkomsten ontneemt. Zij bieden in veel gevallen content gratis aan, waarbij alleen met advertenties geld wordt verdiend.  Draag je een bepaalde site een warm hart toe, vink dan via de instellingen de optie ‘Advertenties…site blokkeren’ uit.

Adblock Browser downloaden

Via onderstaande link kun je de Adblock Browser voor Android downloaden. De app is 38MB groot en werkt met Android 2.3+. Er is ook een iPhone-versie die werkt met iOS 8.0+.

Download Adblock Browser for Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu