De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Advertentieblokker Adblock Plus brengt browser voor Android uit

Redactie
20 mei 2015, 17:01
1 min leestijd
Advertentieblokker Adblock Plus brengt browser voor Android uit

De populaire advertentieblokker Adblock Plus heeft een bètaversie van zijn Android-browser uitgebracht. Adblock Browser is nu te downloaden als apk-bestand en te gebruiken op je Android-smartphone of -tablet.

Lees verder na de advertentie.

Adblock Browser is gebaseerd op Firefox 37 met een diepere integratie van de Adblock Plus-software. De browser blokkeert alle advertenties, behalve sommige ‘niet opdringerige advertenties’. Dit zijn advertenties van partijen die een smak geld aan Adblock Plus betalen. Via de instellingen van de app kun je echter ook het tonen van deze advertenties uitschakelen.

Zo werkt de Adblock Browser

Adblock Browser werkt als een normale browser, met een sectie voor populaire websites, bookmarks en je leeslijst. Er is verder een incognitomodus aanwezig en via de instellingen zijn verschillende opties van de browser in te stellen, zoals de zoekmachine en volledigeschermmodus. Ook kun je data uit een andere mobiele browser importeren, zoals bookmarks.

Volgens  Till Faida, medeoprichter van Adblock Plus, hebben websites de gebruikservaring van het internet “vernietigd” met het tonen van advertenties. Volgens Faida laden websites met de Adblock Browser sneller en zorgt de app voor een veiligere browse-ervaring, omdat malware uit reclame ook wordt geblokkeerd.

Helaas ondersteunt Adblock Browser geen whitelist-optie, waarmee het niet mogelijk is om websites op een lijst te zetten waarvan je wel reclame wilt zien. Websites halen namelijk hun inkomsten uit advertenties om gratis artikelen aan te bieden. Zet daarom je favoriete websites (zoals Android Planet) indien mogelijk op de whitelist, om hen te steunen en in leven te houden.

Download de Adblock Browser

Adblock Browser is nog niet beschikbaar in Google Play, maar kan middels dit apk-bestand handmatig worden geïnstalleerd. In de Google+ community word je op de hoogte gehouden van nieuwe releases.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu