De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Adobe Air: beschikbaar vanaf 8 oktober

Redactie
4 oktober 2010, 8:27
1 min leestijd
Adobe Air: beschikbaar vanaf 8 oktober
adobe-air

De kogel is door de kerk: Adobe Air is vanaf 8 oktober te downloaden in de Android Market. Eerder verscheen dit nieuws al als gerucht op Android Planet, maar nu maakt Adobe de releasedatum van Air officieel bekend. Air is een ontwikkelomgeving, waarmee ontwikkelaars interactieve internetapplicaties kunnen maken. Deze zogenaamde RIA`s lijken op traditionele desktopapplicaties, maar worden zonder een webbrowser uitgevoerd.

Binnenkort kunnen gebruikers Air-applicaties via de Market of via internet downloaden of kopen. Het voordeel van Air is dat ontwikkelaars met één dezelfde code werken. Air-applicaties die ontwikkeld zijn voor Google Android, werken op een later tijdstip ook op een iPhone of op een telefoon met Windows Phone 7. Mochten alle fabrikanten Air gaan ondersteunen, dan wordt het voor gebruikers nog makkelijker om over te stappen op een ander besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Als het goed is, dan verschijnen er direct na de lancering van Air de eerste Air-applicaties. Ontwikkelaars hebben namelijk de tijd gehad om applicaties te ontwikkelen met de software development kit (SDK) van Adobe. Nog niet gestoeid met deze kit en interesse om een Air-applicatie te ontwikkelen? Download het pakket dan op de website van Adobe.

Niet alle Android-telefoons krijgen Adobe Air. Dit is afhankelijk van de snelheid van je telefoon (ARMv7-processor of beter) en van je Android-versie (minimaal Froyo nodig). Maar als je telefoon Flash 10.1 ondersteunt, dan werkt Air ook.

Via: Talk Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu