Adobe Air in de Android Market

Redactie
8 oktober 2010, 17:30
2 min leestijd
Adobe Air in de Android Market
adobe-air

Adobe Air ligt gratis in de Android Market op je te wachten. Deze applicatie heb je nodig om interactieve internetapplicaties (RIA’s) te draaien. Aangezien er nog geen applicaties in de Android Market zijn verschenen die Air ondersteunen is het nog niet nodig om Air te installeren. Binnenkort kunnen we echter de eerste RIA’s verwachten en dan is Air noodzakelijk.

Je kunt Adobe Air het beste vergelijken met Flash. De applicatie is een middel om Air-applicaties weer te geven op je telefoon. Zonder Air kan jouw Android-telefoon de code van Air-applicaties niet ontcijferen en zijn deze niet te openen. Wanneer je Air niet op je telefoon installeert en een Air-applicatie opent, dan krijg je automatisch een mededeling dat je Air moet downloaden.

Het voordeel van Air is dat ontwikkelaars met één dezelfde code werken. Air-applicaties die ontwikkeld zijn voor Google Android, werken op een later tijdstip ook op een iPhone of op een telefoon met Windows Phone 7. Mochten alle fabrikanten Air gaan ondersteunen, dan wordt het voor gebruikers nog makkelijker om over te stappen op een ander besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Niet alle Android-telefoons krijgen Adobe Air. Dit is afhankelijk van de snelheid van je telefoon (ARMv7-processor of beter) en van je Android-versie (minimaal Froyo nodig). Maar als je telefoon Flash 10.1 ondersteunt, dan werkt Air ook.

Grootte

Een nadeel is de grootte van de applicatie. Wanneer je Adobe Air op je SD-kaart installeert, dan heeft de app nog steeds een grootte van 10 MB. En dat is toch wel jammer, omdat de applicatie eigenlijk weinig doet en alleen maar nodig is om andere programma’s en spelletjes op te starten.

Hopelijk besluit Adobe om Air nog verder te verkleinen, bijvoorbeeld door meer code over te zetten naar een SD-kaart. Hierdoor neemt de applicatie minder ruimte in op het interne geheugen van je telefoon.

Handen uit de mouwen

Interesse om zelf een Air-applicatie te maken? Ga naar de website van Adobe en download de software development kit.

Categorie: Tools

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's