Adobe Flash 10.2 voor Android komt eraan

Redactie
14 februari 2011, 9:15
1 min leestijd
Adobe Flash 10.2 voor Android komt eraan

Anup Murarka van Adobe kondigde tijdens het Mobile World Congress een nieuwe versie van Flash voor Android aan. Een grote verrassing is het niet, want Flash 10.2 voor desktopcomputers werd een paar dagen geleden al geïntroduceerd aan het grote publiek. Adobe Flash 10.2 verschijnt binnen enkele weken voor Android en bevat een aantal flinke verbeteringen. Ten eerste belooft Adobe dat de nieuwste flashspeler efficienter omgaat met het beschikbare geheugen en elektriciteit. Daarnaast zorgt Adobe Flash 10.2 voor een verbeterde videokwaliteit en hogere framerates.

Een nieuwe functionaliteit van Flash 10.2 voor Android is ‘Stage Video’. “Stage Video laat websites gebruikmaken van hardwareversnelling op de volledige speeltijd van de video”, zegt Tom Nguyen van Adobe. “De hardwareversnelling van Stage Video betekent dat Flash Player video`s in hogere kwaliteit kan afspelen, terwijl het ook minder processorkracht gebruikt. Dat zorgt voor een betere gebruikservaring, betere prestaties en uiteindelijk ook een langere batterijduur.”

Lees verder na de advertentie.

Anup Murarka beweert dat Flash 10.2 beschikbaar is op toestellen met Honeycomb (Android 3.0). Het is nog onduidelijk of Adobe Flash ook naar toestellen met oudere versies van Android komt, zoals Froyo en Gingerbread.

Via: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu