Adobe Lightroom: beheer en bewerk al je foto’s in de cloud

Wouter Nijsen
15 januari 2015, 15:28
2 min leestijd
Adobe Lightroom: beheer en bewerk al je foto’s in de cloud

Adobe brengt langzaam maar zeker steeds meer van haar mobiele apps naar Android. Vanaf vandaag kunnen Android-gebruikers ook met Adobe Lightroom  aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s beheren en bewerken

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom is een app waarmee je al je foto`s kunt beheren en bewerken. Dat laatste kan niet zo uitgebreid als bij bijvoorbeeld Photoshop, maar de app laat gebruikers wel simpele aanpassingen aanbrengen. Denk hierbij aan het tweaken  van de witbalans, exposure en het toevoegen van bepaalde tinten. Hierdoor maak  je foto’s een stuk mooier, al is dat ook met veel andere foto-apps voor  Android mogelijk. Wel uniek is de mogelijk om RAW-bestanden  te importeren, wat de app interessant maakt voor serieuze fotografen die veel onderweg zijn.

Handig is wel dat Adobe Lightroom naadloos samenwerkt met het gelijknamige programma op je pc of Mac. Dit betekent dat de foto`s die je op je computer bewerkt en opslaat, direct toegankelijk zijn op je Android-smartphone. Dit werkt ook omgekeerd, dus aanpassingen die je maakt op je smartphone worden automatisch bijgewerkt op de desktop-app. Dit werkt met Creative Cloud, de clouddienst die geïntegreerd  is in Adobe`s softwarepakketten.

Uiteraard zijn je foto`s ook op andere manieren te delen. Zo gebruik je bijvoorbeeld e-mail of bluetooth om ze naar je vrienden te sturen en kun je foto’s importeren in andere apps op je Android-smartphone.

Adobe Lightroom voor Android downloaden

Adobe Lightroom is gratis via onderstaande link te downloaden. Je kunt de app 30 dagen gratis gebruiken, maar daarna dien je een abonnement te nemen. De prijzen starten van 12 euro per maand en daarmee is Lightroom, zeker op langere termijn, geen goedkope foto-app.

Lightroom werkt met Android-telefoons die beschikken over Android 4.1 of hoger en 19MB aan vrije opslagruimte.

Download Adobe Lightroom in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu