Adobe Photoshop Lightroom nu ook gratis op Android

Gijs Ettes
7 december 2015, 16:41
1 min leestijd
Adobe Photoshop Lightroom nu ook gratis op Android

In navolging van de iOS-app is ook de Android-versie van Adobe Photoshop Lightroom nu gratis te gebruiken. Met de applicatie kunnen gebruikers op hun smartphone en tablet simpele aanpassingen aan foto’s doen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Adobe Photoshop Lightroom

Voorheen kon je alleen met een Creative Cloud-abonnement volledig gebruikmaken van Adobe Photoshop Lightroom, maar daar is nu verandering in gekomen. De Android-app is weliswaar minder uitgebreid dan de desktopversie, maar om snel even wat zaken aan te passen is hij prima geschikt. Zo kun je met een paar tikken onder meer de witbalans, tint en kleurverzadiging van foto`s aanpassen. Ook is het mogelijk om de helderheid op te krikken of om met kleuren te experimenteren.

Naast diverse vignetten bevat de app ruim  40  voorinstellingen om automatisch foto’s een betere of andere look te geven. Adobe Photoshop Lightroom is vooral geschikt voor fotografen, die met de app bijvoorbeeld snel hun kiekjes in RAW-formaat kunnen retoucheren. Desgewenst kunnen beelden gesynchroniseerd worden met de cloud, zodat je op een computer verder kunt werken aan je creatie. Ook is het uiteraard mogelijk om direct vanuit de app foto’s te delen via diverse sociale- en fotonetwerken.

Adobe Photoshop Lightroom downloaden

Adobe Photoshop Lightroom is via onderstaande link te downloaden en verplicht je niet meer om in te loggen met je Creative Cloud-abonnement. Wel vereist de app Android 4.1+ en minstens 20MB aan vrije opslagruimte.

Download Adobe Photoshop Lightroom in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu