Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Video’s bewerken op je Android met Adobe Premiere Clip

Erwin Vogelaar
30 november 2015, 12:19
2 min leestijd
Video’s bewerken op je Android met Adobe Premiere Clip

Adobe heeft een videobewerking-app voor Android gelanceerd. De uitgebreide app is gebaseerd op Premiere en werkt tevens samen met de desktop-software.

Lees verder na de advertentie.

Adobe Premier Clips

Adobe heeft Adobe Premiere Clip gelanceerd. Het is een bijzonder uitgebreide videobewerking-app voor Android waarmee je video’s in elkaar kunt zetten bestaande uit foto’s en video’s gemaakt met je Android-toestel. Het hoofdscherm is opgedeeld in drie segmenten. In “Mijn Projecten” zie je de video’s waar je zelf mee aan de slag bent. In “Community-video’s” zie je video’s van anderen om inspiratie op te doen en “Mijn Gepubliceerde Video’s” spreekt voor zich.

Je kiest video-fragmenten of foto’s uit de mappen van je toestel en dan kun je kiezen of je app zelf een video laat maken of dat je zelf aan de slag gaat. Kies je voor automatisch, dan bakt de app zelf wat van de video’s en foto’s die je toegevoegd hebt. Het komt er op neer dat de video’s worden geknipt en stukjes daarvan worden gecombineerd met foto’s en een door Adobe uitgekozen soundtrack. Om nog zelf veranderingen aan te brengen kun je altijd nog over naar “Vrije Vorm” om de gemaakte video aan te passen.

Als je met Vrije Vorm aan de slag gaat zijn er opvallend veel mogelijkheden. Afgezien van het simpele knippen van clips kun je onder andere de belichting in de opgenomen filmpjes aanpassen via enkele sliders. De audio van de video is daarnaast te bewerken en je kunt een soundtrack toevoegen. Hiervoor kun je muziek die op je Android-apparaat staat gebruiken. Uiteraard zijn er ook filters om te gebruiken en uiteindelijk is de video te publiceren en te delen met bijvoorbeeld YouTube. Je project kun je tevens direct naar desktopversie van Premiere sturen, terwijl alle edits bewaard blijven.

Adobe Premiere Clip downloaden

Adobe Premiere Clip is gratis te downloaden en gratis te gebruiken. Je moet echter wel eerst registreren bij Adobe. De app vraagt om 45MB vrije ruimte en je moet minstens Android 4.4 draaien om video’s te kunnen bewerken. Voor de desktop-versie van Premiere moet wel betaald worden.

Download Adobe Premiere Clip in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu