Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

ADW Launcher 2.0 na vijf jaar beschikbaar, met flink vernieuwd uiterlijk

Rick van der Veer
2 januari 2017, 13:22
2 min leestijd
ADW Launcher 2.0 na vijf jaar beschikbaar, met flink vernieuwd uiterlijk

ADW Launcher heeft na vijf jaar radiostilte een grote update gekregen. De launcher werkt nu op nieuwere Android-versies en heeft een lange lijst aan nieuwe features gekregen.

Lees verder na de advertentie.

ADW Launcher 2

ADW Launcher heeft een grote update gekregen die de app naar versie 2 gebracht heeft. De nieuwe versie zorgt er voor dat de launcher met nieuwere Android-versies werkt en maakt de app een stuk moderner. Naast allerlei opties om de app te personaliseren heeft ADW ook een aantal Pixel-features aan boord, waaronder app shortcuts en de zoekknop.

Eén van de features die ADW Launcher heeft die niet in alle andere launchers zit is het automatisch aanpassen van de interfacekleuren. Op basis van de meest dominante kleur in de achtergrond krijgt de app zo automatisch een bijpassende kleur. ADW Launcher 2 heeft daarnaast een hele reeks aan andere opties voor personalisatie, waaronder het aanpassen van de dock, de app-lijst en widgets.

Niet iedereen is even tevreden met de nieuwe app. Volgens AndroidPolice zijn sommige gebruikers boos dat hun oude homescreens niet overgezet zijn en maken anderen een probleem van de advertenties die de gratis versie nu bevat. Ook kunnen gebruikers de optie om de Google-zoekbalk weg te halen niet vinden.

ADW Launcher was in de beginjaren van Android één van de populairste apps. Standaard-launchers boden niet veel opties aan om je homescreen aan je eigen voorkeuren aan te passen, iets waar ADW Launcher op in sprong. Met ADW was het mogelijk een heleboel zaken aan te passen die nu op de meeste toestellen mogelijk zijn, zoals het vergroten of verkleinen van widgets en het aanpassen van de hoeveelheid icoontjes op één scherm.

ADW Launcher 2 downloaden

ADW Launcher 2 is nu gratis te downloaden uit Google Play via onderstaande link. Met een in-app-aankoop is de Premium-versie te ontgrendelen. Hiermee verdwijnen advertenties, krijg je meer opties voor animaties en kun je de zoekbalk vervangen door een widget naar keuze. Deze Premium-versie is bovendien tijdelijk maar 2,39 euro.

Download ADW Launcher 2 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu