After Five: Bike Doctor

Redactie
15 oktober 2010, 17:01
1 min leestijd
After Five: Bike Doctor
after-five

Het is After Five, de werkdag zit er weer op! Iedere dag in deze rubriek een leuke applicatie of niet te missen spelletje, dat eigenlijk niet zo geschikt is voor op de werkvloer. Vandaag: Bike Doctor. Stel, je gaat op de fiets naar je werk en krijgt onderweg een lekke band. Wat nu? Bike Doctor is een applicatie die je uitlegt hoe jij je fietsenband moet wisselen. Ketting eraf? Bike Doctor voorziet je van wijze raad. Het beroep ‘fietsenmaker’ staat dankzij de app op het punt van uitsterven. Nou ja, niet helemaal…

Bike Doctor legt uit hoe je 24 fietsenkwaaltjes kunt verhelpen, maar dat zijn ze natuurlijk lang niet allemaal. Wanneer jouw Android-telefoon door de hitte samensmelt met het frame van je fiets, dan zul je toch echt naar de fietsenmaker moeten. Natuurlijk is dit een onwaarschijnlijk scenario en zullen de meeste problemen met je fiets met deze applicatie verholpen kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer je een probleem hebt met je fiets, dan krijg je eerst te zien welke benodigdheden je moet aanschaffen. Vervolgens doorloop je een stappenplan met duidelijke foto’s en uitleg om het probleem te verhelpen.

De applicatie kost ongeveer 3,40 euro en dat is niet al te weinig. Aan de andere kant: een fietsenmaker kost vaak meer. Eén keer zelf een probleem oplossen en je hebt het geld terugverdiend. Scan de QR-code aan de rechterkant om Bike Doctor te kopen.

Leuke tip?

Heb jij een echte After Five gevonden? Meld deze applicatie dan door een mailtje te sturen naar de redactie van Android Planet. Wellicht zie je deze app maandag terug om 17:01 uur.

Categorie: Reizen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's