De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

AH Productscanner-app vertelt je meer over je eten met augmented reality

Thomas Haenen
24 juli 2017, 10:57
1 min leestijd
AH Productscanner-app vertelt je meer over je eten met augmented reality

Supermarktketen Albert Heijn heeft een nieuwe augmented reality-app gelanceerd. Met de AH Productscanner ontdek je meer over je eten.

Lees verder na de advertentie.

Ontdek je eten met de AH Productscan-app

Weet wat je eet, zo luidt de slogan. Maar veel producten bieden vaak niet meer dan een kort lijstje ingrediënten, of hooguit een houdbaarheidsdatum. Hoe blijf je op de hoogte van allergie-informatie, of waar ontdek je de oorsprong van groenten, vis of vlees? Albert Heijn springt op die vragen in met een nieuwe app.

Daarvoor gebruik je vanaf nu de AH Productscanner-app, waarmee je items kan scannen in de winkel. Na het scannen krijg je meer informatie te zien over de ingrediënten, de voedingswaarde, herkomst, allergenen en alles wat verder relevant is bij het gescande product. Je krijgt zelfs recepten die bij het product passen, om je te inspireren voor het avondeten.

De app beschikt over augmented reality, waarbij de virtuele informatie in het echt getoond worden. Vergelijkbaar met Pokémon GO dus, al krijg je dit keer geen virtuele Pikachu, maar meer informatie over de oorsprong van je zalm te zien. Zodra je begint te scannen, komt de verpakking haast tot leven. Zo krijg je zwemmende zalm of grazende koeien te zien.

Straks werkt de AH Productscanner op elk product van het Albert Heijn-huismerk, maar op dit moment slechts met een kleine selectie. Je herkent de ondersteunde producten in de winkel aan de sticker die erop zit. Op termijn wordt de Productscanner ook toegevoegd aan de Appie-app van Albert Heijn, nu heb je nog een losse app nodig.

AH Productscanner voor Android downloaden

De AH Productscanner-app is via onderstaande link te downloaden in de Play Store. De app is volledig gratis en werkt op elke smartphone met Android 4.0 of nieuwer.

Download AH Productscanner in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu