Albert Heijn verrast met nieuwe app om de ruimte te verkennen
AH Ruimtevaart

AH Ruimte

Gratis

Onze score

8

Albert Heijn heeft in samenwerking met astronaut André Kuipers een app uitgebracht. Door alle plaatjes in de winkel te verzamelen kun je op je smartphone het heelal verkennen.

Met André Kuipers de AH Ruimte in

Met de AH Ruimte-app ga je op pad om de ruimte te verkennen, samen met de Nederlandse astronaut André Kuipers. Je kunt kiezen uit verschillende gebieden, waaronder onze aarde, het International Space Station en Mars. Per gebied kun je locaties vrijspelen, waar je plaatjes uit de winkel voor nodig hebt.

Onder iedere verzameling vind je twee knoppen terug. Met de scan-knop kun je nieuwe kaarten ontgrendelen, terwijl je met de Ga op Reis-knop-knop het gebied in kwestie verkent. Hoe meer kaarten je hebt vrijgespeeld, des te verder je kunt gaan met verkennen. Door op de pijltjes in de verte te tikken verplaats je jezelf door de omgeving, maar eigenlijk moet je eerst dingen vrijspelen voordat er echt iets te zien is.

AH Ruimte

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bij elke 10 euro die je in de Albert Heijn uitgeeft, krijg je een pakje met vier ruimtevaartplaatjes. Er zijn 160 verschillende, waarvan 23 scanbaar zijn in de app. Als je een plaatje eenmaal gescand hebt zit hij permanent in je verzameling. Voor 0,99 euro kun je ook een verzamelalbum kopen in de winkel, om je plaatjes in op te bergen.

De AH Ruimte-app werkt niet alleen los op je smartphone, je kunt hem ook in virtual reality gebruiken. Hiervoor kun je voor 2,49 euro een Cardboard VR-bril in een Albert Heijn kopen. Door je smartphone in de bril te doen kun je de app in VR-modus gebruiken, en zo jezelf helemaal buiten onze planeet te wanen. Overigens kun je ook een Google Cardboard of andere kartonnen VR-bril gebruiken.

AH Ruimte downloaden

Via onderstaande link pluk je AH Ruimte gratis uit de Play Store. Om de app te gebruiken heb je een smartphone of tablet met Android 4.4 of hoger nodig.

Download AH Ruimte in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.