AirBattery: check hoeveel stroom je AirPods nog hebben

Michel van 't Klaphek
9 februari 2018, 16:11
1 min leestijd
AirBattery: check hoeveel stroom je AirPods nog hebben

Gebruik je AirPods met een Android-telefoon, dan heb je vast gemerkt dat er geen optie is om de accustatus van de oordopjes te bekijken. De handige app AirBattery brengt daar verandering in.

Lees verder na de advertentie.

AirBattery: accustatus van je AirPods inzien

De AirPods werken prima met Android, maar er was altijd één klein probleem. Het is namelijk niet mogelijk om de accustatus van de oordopjes te checken op je gekoppelde smartphone. Deze functie is ‘exclusief’ aan iPhone-gebruikers. Ontwikkelaar George Friedrich heeft het echter toch voor elkaar gekregen om de AirPods-accustatus op Android-telefoons te toveren.

Telkens wanneer je AirPods tien procent stroom verbruiken, wordt een signaal naar je telefoon gestuurd. Dit gaat via bluetooth. Wanneer je de accustatus van je beschermdoos wilt inzien, dien je één AirPod in de houder te plaatsen. De doos heeft immers geen bluetooth-verbinding.

Zodra je de app opstart, zie je direct hoeveel capaciteit beide AirPods nog hebben. Bij de betaalde versie hoef je de app zelfs niet eens te openen: de accustatus van de minst volle AirPod wordt dan via een notificatie getoond. Zodra de oordoppen met je telefoon verbinden, wordt de app automatisch opgestart. Helaas zijn er standaard advertenties aanwezig, tenzij je voor 1,19 euro de volledige versie aanschaft.

AirBattery voor Android downloaden

De app is vanaf nu te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Zorg dat je beschikt over Android 5.0 of hoger. De BeatsX-oordoppen worden ook ondersteund.

Download AirBattery in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu