Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Speel games met je Android als controller met AirConsole

Wouter Nijsen
2 januari 2016, 10:54
2 min leestijd
Speel games met je Android als controller met AirConsole

Ben je op zoek naar een Android-app om je mee te vermaken, check dan AirConsole eens. Deze app tovert je smartphone om tot een controller en laat je vervolgens op het grote scherm samen gamen.

Lees verder na de advertentie.

Games spelen met  AirConsole

Met AirConsole maak je op een toffe manier gebruik van je smartphone tijdens het spelen van games. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd, wordt het toestel namelijk een controller. Op het scherm verschijnen een aantal knoppen die je gebruikt om de game te bedienen, waarbij de besturing bij elk spel verschilt. Dat betekent dat AirConsole bij elk spelletje een andere controller toont. Dat is in het begin een beetje lastig, maar het went snel.

AirConsole is volledig webbased. Je gaat naar de officiële website van de app en koppelt je smartphone daar aan de dienst. Hierna verschijnt het complete aanbod van games, waarbij aan de onderkant wordt getoond voor hoeveel personen ze geschikt zijn. Verwacht geen bekende games, maar vooral simpele puzzel-, platform- en racespelletjes.

airconsole

Het is echter  geen ramp dat AirConsole geen bekende mobiele games aanbiedt. De app is leuker wanneer je de verschillende spelletjes zelf kunt ontdekken en zo een aantal favorieten kiest. Op het moment van schrijven bevat AirConsole 21 games. In de toekomst wordt dit aantal uitgebreid.

AirConsole moedigt gebruikers aan om samen te spelen. Veel games kun je bijvoorbeeld met z`n tweeën op de bank spelen. Omdat games binnen een browser draaien, dient je computer als scherm. Je kunt natuurlijk ook je pc op een televisie aansluiten of gebruikmaken van de SmartTV-ondersteuning.

AirConsole voor Android downloaden

Via onderstaande link kun je de AirConsole-app downloaden. De applicatie is 25MB groot en werkt op alle apparaten met Android 4.0 of hoger. De app vraagt om een Facebook-account, maar je kunt ook inloggen als gast.

Download AirConsole in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu