Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met deze app bereik je Google Assistant via Apple AirPods

Erwin Vogelaar
12 oktober 2017, 12:33
2 min leestijd
Met deze app bereik je Google Assistant via Apple AirPods

Het is nu mogelijk om via AirPods de Google Assistant op te roepen. Dit werkt via een gratis app uit de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Met Apple AirPods Google Assistant oproepen

De AirPods van Apple werkten al op Android, maar nu is het ook mogelijk om Google Assistant op te roepen door op één van de dopjes te tikken. Het gaat uiteraard niet om officiële ondersteuning. Toch is via een app uit de Play Store de functie makkelijk te activeren.

→ Lees ook: Zo kun je AirPods met een Android-smartphone gebruiken

AirPods met Android gebruiken heeft twee duidelijke minpunten. Allereerst pauzeert de muziek niet als je een dopje uit je oor haalt. Dit is met iOS wel het geval. Het andere nadeel was dat je geen spraakassistent kon oproepen. Dit wordt nu dus verholpen.

airpods google assistant

De app heet AirpodsForGA en maakt het mogelijk om Google Assistant op te roepen door tweemaal op één van de AirPods te tikken. Deze optie werkt niet altijd als je smartphone ontgrendeld is. Bij een vergrendelde smartphone moeten er geen problemen zijn.

Door Google Assistant op te roepen, is het bijvoorbeeld mogelijk om je muziek te pauzeren of te vragen wat voor weer het wordt. Uiteraard is het wel nog steeds nodig om de systeemtaal van je toestel op Engels te zetten. Dit kan door naar ‘Instellingen > Systeem > Talen en invoer > Talen’ te gaan.

Download AirpodsForGA in Google Play (gratis)

Google Assistant in Nederland

Je systeemtaal moet op Engels staan, omdat Google Assistant nog geen Nederlands spreekt. Dat is tevens de reden waarom apparaten als de Google Home en Google Pixel hier nog niet beschikbaar zijn.

Als je het niet erg vindt om je smartphone in het Engels te gebruiken en Engels te praten, dan werkt Google Assistant prima. De assistent is zelfs heel grappig. Zo hoor je de grappigste antwoorden van Google Assistant.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu