Al je contactpersonen, berichten en sociale netwerken in één Android-app met Gist

Wouter Nijsen
14 december 2010, 16:03
3 min leestijd
Al je contactpersonen, berichten en sociale netwerken in één Android-app met Gist
Gist_for_android_l

In deze tijd van email en sociale netwerken kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren zodat het kan gebeuren dat je een bericht van één van je contacten onbedoeld over het hoofd ziet. Gist, een nieuwe app voor Android en iPhone, denkt de oplossing te hebben. Voor elk contactpersoon wordt een zogenaamd “business profile” aangemaakt. Binnen dat profiel zie je in één oogopslag de berichten die iemand gepost heeft. De informatie is afkomstig van Twitter, Facebook, LinkedIn, email en je agenda. Naast het “business profile” is er ook nog een live-stream waar alle berichten onder elkaar getoond worden. Aan het icoon bij het bericht is te zien of het een email betreft of dat een bericht is afkomstig van één van de sociale netwerken.

Lees verder na de advertentie.

Handig is dat het “business profile” ook de laatste email-wisseling tussen jou en het betreffende contact laat zien of de gezamenlijke afspraken die in de agenda staan. Om van de diensten van Gist gebruik te kunnen maken is het noodzakelijk dat je eerst een account aanmaakt. Hierna kun je beginnen met het toevoegen van je email, agenda en de verschillende sociale netwerken. Het toevoegen van Gmail, Google Calendar, Facebook en Twitter is eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is Gist toegang geven tot de verschillende accounts en de info binnen de app loopt synchroon met die binnen de toegevoegde diensten. Om LinkedIn toe te voegen is het noodzakelijk eerst een export van je contacten te maken die je vervolgens via de website van Gist weer importeert. Op zich een eenvoudige procedure, alleen is het vervelend dat je wanneer je een nieuwe LinkedIn connecties hebt je deze procedure dient te herhalen om ze ook binnen Gist te zien. Naast Gmail is het overigens ook mogelijk berichten van elk email-adres die ondersteuning heeft voor Imap heeft te importeren. Voor Outlook en Notes gebruikers is een aparte plug-in beschikbaar.

Gist opent met het dashboard alwaar je alle berichten van je contactpersonen kunt lezen. Gelukkig kun je deze stream filteren zodat je bijvoorbeeld alleen de Twitter-berichten ziet. De volgende tab is “events” waar je je agenda kunt raadplegen. De “people” tab toont, hoe ken het ook anders, al je contactpersonen. Deze kun je alfabetisch rangschikken op naam, meest recente bericht of op volgorde van belangrijkheid. Bij deze laatste optie zullen de personen waar je het meeste contact mee hebt het hoogste in de lijst staan. Onder het tabje companies staan alle bedrijven uit LinkedIn. Ook die zijn op dezelfde methode als de contactpersonen te sorteren. Om het zogenaamde “business profile” van iemand te zien selecteer je de betreffende persoon in de “people” tab of in het dashboard. Vervolgens krijg je een overzicht te zien van alle gegevens te zien die bekend zijn van de betreffende persoon. Onder deze gegevens zie je jullie laatste mail-wisseling en eventuele afspraken.

Gist_Android_Dashboard
Gist_Android_Events

Gist lijkt het ei van Columbus maar is het helaas niet. Je hebt weliswaar alle informatie binnen één app, maar er wordt meer getoond dan je zou willen. Zo zie je bijvoorbeeld alle twitterberichten van je contactpersonen, ook van hen die je niet op Twitter volgt. Een status-update posten via Gist kan niet en wanneer je een reply wilt sturen werkt dit voor bijvoorbeeld Twitter enorm omslachtig. Zo moet je in het dashboard eerst het betreffende bericht selecteren en openen, daarna met “View Article” het originele bericht weergeven. Je komt dan uiteindelijk op de mobiele pagina van Twitter terecht alwaar je je bericht kunt invoeren. In de huidige vorm is Gist dus een beetje overkill aan berichten, en werkt het eerder chaos in de hand dan waar het voor bedoeld is, overzicht bieden. Wellicht dat een toekomstige update ervoor kan zorgen dat er een extra filter-opties toegevoegd worden zodat je meer keuzevrijheid krijgt.

Gist overview by CEO T.A. McCann from Robert Pease on Vimeo.

Zelf proberen? Download dan Gist gratis in de Android Market of scan de QR-code voor een directe download. Meer informatie is te vinden op de website van Gist

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu