De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Alarmering Droid 1.4: P2000-meldingen op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
9 oktober 2009, 23:07
2 min leestijd
Alarmering Droid 1.4: P2000-meldingen op je Android-telefoon
brandweer

In Nederland maken de hulpdiensten gebruik van een eigen communicatiesysteem genaamd C2000. Dit systeem betsaat uit een aantal onderdelen. Eén daarvan is het zogenaamde P2000, een niet gecodeerd paging-systeem dat vergelijkbaar is met SMS. Via P2000 kunnen hulpdiensten, zoals brandweer, ambulance, politie of KNRM, opgeroepen worden bij een incident.

Doordat dit systeem niet gecodeerd is zijn deze meldingen met de juiste software of via een website voor iedereen te bekijken. Natuurlijk is het niet de bedoeling om  lezers aan te zetten tot ramptoerisme, maar het kan informatief zijn om te weten waar ‘s avonds laat die ambulance met zwaailicht en sirene naar op weg is.  Nu is er ook voor Android de mogelijkheid deze meldingen te zien met behulp van de gratis applicatie Alarmering Droid.

Lees verder na de advertentie.

Na het starten van Alarmering Droid kun je kiezen voor je huidige locatie, een specifieke locatie, een specifieke regio of een lijst met de landelijke recente gebeurtenissen. Na het kiezen van één van de opties krijg je een lijst met de laatste 25 meldingen te zien. Zo’n melding bestaat uit een aantal gegevens, namelijk: soort incident, locatie, prioriteit, gealarmeerde eenheden en de opschaling.  De opschaling bepaalt het aantal eenheden die bij een incident worden ingeschakeld en de wijze van aansturing.

Na het selecteren van een incident opent zich een nieuw scherm met daarin de details van de melding en een kaartje van de locatie van het incident. Sinds versie 1.4 maakt Alarmering Droid gebruik van een eigen database in plaats van die van Alarmeringen.nl, wat volgens de ontwikkelaar de snelheid ten goede komt.

Conclusie:
Alarmering Droid is de eerste in zijn soort voor Android en zeker goed bruikbaar, al zijn er nog wel een aantal verbeterpunten.

Voordelen:

  • Snel
  • Eenvoudig te bedienen
  • Detail weergave met kaart

Verbeterpunten:

  • Ingestelde locatie wordt niet vastgehouden
  • Melding dat GPS uitgeschakeld is terwijl niet voor de huidige locatie gekozen is
  • Geen meldingen van nieuwe incidenten. Automatisch verversen is wel mogelijk. De optie zit in het instellingen menu, te bereiken door het selecteren van de menu-toets in het locatiescherm

Alarmering Droid is gratis te downloaden in de Android Market, of door het scannen van de QR-code.

Afbeelding: CC Flickr, SantiMB

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu