Albert Heijn en de Rabobank starten proef mobiel betalen in Amsterdam

Redactie
12 september 2011, 15:10
1 min leestijd
Albert Heijn en de Rabobank starten proef mobiel betalen in Amsterdam
Albert Heijn en de Rabobank starten proef mobiel betalen in Amsterdam

Bij de Albert Heijn To Go in het World Trade Centrum in Amsterdam kunnen klanten voortaan gaan betalen via NFC. Albert Heijn en de Rabobank houden bij deze winkel een proef voor mobiel betalen met je telefoon. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van NFC-technologie. Zo kun je met je telefoon je boodschappen afrekenen. De Rabobank experimenteerde al vaker met mobiel betalen, zo ondersteunt ze onder meer MyOrder en Hyves Afrekenen.

Consumenten die mee willen doen aan de proef kunnen bij de desbetreffende supermarkt een pakketje halen met daarin een NFC-sticker voor hun telefoon. Deze is dan op de telefoon te plakken, aan de binnenkant of buitenkant in het geval van een iPhone. Je kunt kiezen uit een witte stikker voor aan de binnenkant en een zwarte sticker voor aan de buitenkant. In deze sticker zit een chip, die vervolgens moet worden gekoppeld aan een mijnID-account, oftewel je MiniTix-portemonnee. Als dit allemaal gedaan is, kan er met de telefoon worden betaald. Het saldo is op te laden via de kassa of het internet. Om te betalen wordt de telefoon langs een lezer gehaald die zich bij de kassa bevindt.

Lees verder na de advertentie.

De technologie voor betalen met NFC is afkomstig van MiniTix, zoals bij alle mobiele betaalproeven van de Rabobank. Grote voordeel van het systeem is dat het met iedere telefoon, iedere provider en iedere bank werkt. De proef van de Albert Heijn en de Rabobank duurt in totaal negen maanden. Hierbij zal vooral worden gelet op gebruiksvriendelijk en snelheid van de betalingen. Deze proef moet mede een nieuwe impuls geven aan het betalen via NFC. Hoewel de Google Nexus S en aan handjevol Android-telefoons al over de chip bezitten, zijn er nog maar weinig plaatsen in Nederland waar de technologie ook daadwerkelijk wordt gebruikt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu