De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Foto’s maakt nu automatisch een foto-album na je vakantie

Erwin Vogelaar
23 maart 2016, 11:05
2 min leestijd
Google Foto’s maakt nu automatisch een foto-album na je vakantie

Google heeft Google Foto’s een stukje slimmer gemaakt. Kom je terug van een vakantie? Dan ligt het vakantie-album al voor je klaar.

Lees verder na de advertentie.

Album Google Foto’s

Vroeger maakten we fysieke  albums van vakanties. We drukten al onze foto’s af en zochten de beste uit. Deze plakten we in een boek en we schreven er naast waar het was. Tegenwoordig staan al  onze foto’s gewoon in de cloud. Toch stelt Google dat we nu niet veel meer doen dan enkele foto’s selecteren en die via social media delen. We maken geen album, omdat het alsnog teveel werk is om alle foto’s langs te gaan, een selectie te maken en deze op de goede volgorde te leggen. Daarom doet Google Foto’s dit vanaf nu vanzelf.

Het idee is dat Google Foto’s na elke event of vakantie een nieuw album maakt met alleen je beste foto’s. Hoe de applicatie  dit exact bepaalt is wat onduidelijk, maar er wordt ongetwijfeld gekeken naar de mensen op de foto’s en of er bijvoorbeeld gelachen wordt. Net als in een fysiek album kun je ook in deze albums tekst toevoegen aan  kiekjes.

Naast de foto’s wordt in het album ook getoond hoe ver je hebt gereisd  en met locatiepins kun je zien waar je bent geweest. De pins, teksten en locaties zijn nu ook aan alle oude albums toe te voegen. Als je met een groep op pad bent geweest en niet alleen jijzelf foto’s hebt gemaakt, dan kun je ook anderen uitnodigen om foto’s toe te voegen.

Google Foto’s downloaden

Google Foto’s downloaden kan in de Play Store via onderstaande link. Je hebt minimaal Android 4.0 nodig om de app te kunnen draaien. Google Foto’s kun je ook in je webbrowser bereiken via deze link.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu