alk copilotEerder was er al Android-navigatiesoftware van TeleNav, daarna kwam de open source-oplossing AndNav2 en recent kwam ook nog Wisepilot erbij. Maar echte navigatiesoftware, waarbij je ook offline kunt navigeren en kwalitatief goed kaartmateriaal krijgt meegeleverd, dat was er nog niet voor Android. Tot vandaag, want het Britse bedrijf ALK heeft de navigatiesoftware CoPilot voor Europa in de Android Market gezet.

Begin dit jaar lieten we al zien dat ALK navigatiesoftware voor Android werkend had. Op de elektronicabeurs CES kregen we een demonstratie van de software en dat werkte toen al erg goed (onze fotoreportage vind je hier). Toch heeft ALK nog bijna een halfjaar nodig gehad om de software klaar voor de Android Market te maken.

htc heroCoPilot levert duidelijke kaarten op straatniveau, gesproken aanwijzingen en 3D-navigatie. De kaarten zijn nauwkeurig tot op huisnummerniveau.

Wat de weergave betreft, kun je kiezen uit 2D-, 3D- of Drive Safety-weergave, zodat je op de weg kunt letten zonder afgeleid te worden door allerlei details. Kom je bij een splitsing, dan geeft de rijstrookindicator aan welke strook je moet nemen. Ook verkeersborden, snelheidsbeperkingen en aanwijzingen in tunnels zijn aanwezig. Via het touchscreen kun je over de kaart en door de menu’s bladeren.

ALK CoPilot is zowel in landscape- als in portretweergave te bekijken. Er is ook gedacht aan telefoonintegratie: vanuit een nuttige plaats (POI) kun je je locatie via SMS delen. De software is geschikt voor automobilisten, wandelaars, fietsers en RV-gebruikers.
Wat toestellen betreft, worden alle huidige modellen ondersteund: de HTC Dream, HTC Hero, HTC Magic en T-Mobile G1.

De desktopsoftware CoPilot Central 2.0 kun je gratis downloaden via www.copilotlive.com/central

De versie voor de VS kost $34,95 – die voor Europa kost £59,99 en een losse regio (bijvoorbeeld Benelux) kost £25,99.

Meer info: ALK CoPilot voor Android

Tipgever: Ronald, bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.