De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

AllCast update brengt streamen van Google Drive naar tv

Redactie
14 april 2014, 17:15
2 min leestijd
AllCast update brengt streamen van Google Drive naar tv
allcast update

De laatste AllCast update brengt een fijne update voor de Android-app, die in combinatie met de Chromecast lokale media naar de tv kan streamen. Toch gaat AllCast verder dan dat: de ontwikkelaar voegt nu ook regelmatige nieuwe clouddiensten aan de app toe, waaronder Dropbox en het recentelijk geïntroduceerde Google Drive. Dit betekent dat je foto’s, video’s en muziekbestanden van deze dienst naar de Chromecast kunt streamen. Een handige feature.

De toevoeging van Google Drive is nog wel een bètafunctie. Zo worden alle bestanden op een rij weergegeven – zonder enige vorm van sortering – en kan zowel de app als de gestreamde content crashen. De ontwikkelaar meldt dat browser door folders op Google Drive op de planning staat voor de volgende update.

Lees verder na de advertentie.

AllCast update

AllCast

AllCast laat je lokale content – muziek, video`s of foto`s – van je Android-toestel naar onder andere de Chromecast streamen. Ook andere apparaten, zoals Apple TV, Xbox 360, Xbox One, smart-tv`s van Samsung en Panasonic, Google TV en DLNA en Roku-apparaten, worden door AllCast ondersteund. Handig voor het laten zien van vakantiefoto`s en -video`s, of het tonen van de laatje kiekjes van je pasgeboren kindje.

Als je de app opstart verschijnen alle andere apparaten in beeld. Je kunt vervolgens op een apparaat drukken om een scherm met alle beschikbare media te openen, waaronder Google Drive en Dropbox. Het moment dat je op de betreffende foto of video drukt, verschijnt de content op je tv – of het scherm dat met het betreffende apparaat verbonden is.

Je kunt op de betreffende content drukken die jij naar de tv wilt streamen, waarna de Chromecast wordt ingeschakeld.

Lees ook

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps. En heb je de combinatie van Plex Chromecast al geprobeerd?

Download

De gratis versie van AllCast biedt een limiet van één minuut per video en foto’s. Je kunt voor 3,65 euro naar de premium-versie van AllCast upgraden. Ook laat de betaalde versie geen advertenties zien. Je hebt ook logischerwijs een Chromecast nodig om de app te gebruiken.

Download: AllCast (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu