AllCast: stream foto’s en video’s van je Android naar andere apparaten

Redactie
24 december 2013, 14:31
1 min leestijd
AllCast: stream foto’s en video’s van je Android naar andere apparaten
allcast

Ontwikkelaar Koushik Dutta, bekend van ClockworkMod Recovery en Superuser, heeft zijn AllCast-app eindelijk opnieuw in Google Play uitgebracht. Toentertijd werd de app gereleased om lokale content naar de Chromecast te streamen, maar Google haalde AllCast direct uit Google Play. Nu laat de app je opnieuw lokale content van je Android-toestel streamen, maar nog niet naar de Chromecast. Die functie komt nog wel, verzekert Dutta.

Wat kun je er dan wel mee? AllCast maakt het mogelijk om foto’s en video’s van je Android-toestel naar verschillende apparaten te streamen, zoals Apple TV, Xbox 360, Xbox One, smart-tv’s van Samsung en Panasonic, Google TV en DLNA en Roku-apparaten.

Lees verder na de advertentie.

AllCast: hoe werkt het?

Als je de app opstart verschijnen alle andere apparaten in beeld. Je kunt vervolgens op een apparaat drukken om een scherm met alle media te openen. Het moment dat je op de betreffende foto of video drukt, verschijnt de content op je tv – of het scherm dat met het betreffende apparaat verbonden is.

In onderstaande video wordt AllCast getoond, en laat de ontwikkelaar alle functies zien. Zo verschijnen er bij video’s handige controle-opties in beeld waarmee je onder andere kunt pauzeren of het geluid kunt aanpassen.

Bekijk een video

De AllCast-app is beschikbaar voor degenen die een ondersteund apparaat tot hun beschikking hebben en werkt met toestellen met Android 4.0 en hoger. De premium-versie vam 3,65 euro verwijdert het lengtelimiet van video’s, de advertenties en de wachtschermen.

Een logische keuze om AllCast eerst even uit te proberen en, als de app bevalt, vervolgens de betaalde versie te downloaden. Helemaal als ook de Chromecast de app gaat ondersteunen.

Download: AllCast (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu