Deze 3 verbeteringen vind je terug in Google Allo 3.0

Thomas Haenen
17 november 2016, 9:07
2 min leestijd
Deze 3 verbeteringen vind je terug in Google Allo 3.0

Allo krijgt wederom een flinke update. De berichtendienst wordt dit keer onder andere voorzien van thema’s en andere slimme verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

Google Allo 3.0

Sinds de release van Allo eind september brengt Google regelmatig grote updates uit. Vannacht is het bedrijf begonnen met de uitrol van Allo 3.0, waarmee wederom enkele veelgevraagde features aan de berichtendienst toegevoegd worden. Dat mag ook wel: bijna twee maanden na de release is de app nog altijd weinig populair.

Thema’s vormen de hoofdmoot van Allo 3.0, de update die sinds vannacht beschikbaar is. Daarmee kun je de look van elk gesprek aanpassen. Er zijn gelijk een groot aantal thema’s meegeleverd in allerlei kleuren. Het is vooralsnog helaas niet mogelijk je eigen achtergrond in te stellen of thema samen te stellen.

Dan is er de Smart Smiley. Allo beschikt al langer over Smart Reply, een functie die je drie automatische antwoorden voorschotelt op basis van het gesprek dat je voert. Zo hoef je sommige voor de hand liggende antwoorden niet steeds helemaal uit te typen. Smart Smiley past hetzelfde concept toe, maar dan voor emoji.

Naast de verzendknop zit een emojiknop die automatisch de meest relevante smileys zal tonen. Hoewel er inmiddels bijna 2000 officiele emoji zijn, wordt slechts 3% daarvan regelmatig gebruikt volgens Google. Allo helpt je door die smileys sneller voor te schotelen, zodat je niet eindeloos aan het zoeken bent.

Tot slot is er een nieuw stickerpack toegevoegd rondom de ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’-film, die deze week in premiere gaat. Het is de zoveelste Google-app waar de film in opduikt: ook Maps, de Google Assistant en Daydream beschikken over Fantastic Beasts-gerelateerde functies.

Allo 3.0 downloaden

De Allo 3.0-update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je de apk downloaden via deze link. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden. Je kunt de app ook downloaden via onderstaande link naar de Play Store. Allo vereist Android 4.1 of nieuwer.

Download Allo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu