Deze 3 verbeteringen vind je in de Google Allo-update

Thomas Haenen
4 mei 2017, 11:16
2 min leestijd
Deze 3 verbeteringen vind je in de Google Allo-update

Allo, Googles berichtendienst, beschikt vanaf vandaag over verschillende nieuwe functies. Zo kun je onder meer aan de slag met een incognitomodus voor groepsgesprekken.

Lees verder na de advertentie.

Google Allo app krijgt update

Google Allo viert binnenkort alweer zijn eerste verjaardag. In de voorbije maanden zijn er tal van nieuwe features aan de app toegevoegd en vannacht zijn er weer een paar bijgekomen. Amit Fulay, één van de Allo-ontwikkelaars, heeft via Twitter bevestigd dat een update de komende drie dagen wordt uitgerold. Dit zijn de drie grootste verbeteringen.

1. Back-up maken van je chats

Andere berichtendiensten beschikken al geruime tijd over een back-upfunctie, maar Google voegt deze nu pas toe aan Allo. Voorheen raakte je je volledige chatgeschiedenis kwijt als je besloot de app (tijdelijk) te verwijderen of je toestel te resetten. Met back-ups kun je nu altijd al je gesprekken teruglezen.

Je kunt gesprekken zowel lokaal opslaan op je eigen smartphone, of ze direct uploaden naar Google Drive. Als je de functie activeert, maakt Allo automatisch dagelijks een back-up. In de instellingen kun je aangeven of ook foto’s en video’s in de back-up worden meegenomen, en of die wel of niet via mobiel internet bijgewerkt mag worden.

2. Incognitomodus voor groepsgesprekken

Allo beschikt al langer over een incognitomodus, waarbij berichten automatisch verdwijnen nadat ze gelezen zijn of na een vooraf bepaalde tijd. Die modus is ook beschikbaar bij groepsgesprekken. Ook in een gesprek met meerdere vrienden kun je je berichten na enkele seconden of minuten automatisch laten verdwijnen.

3. Automatisch linkpreviews

Tot slot heeft Google links voorzien van previews. Plaats je een link naar een artikel of site in een gesprek, dan wordt er een afbeelding en wat korte tekst bijgezet. Dat soort previews zitten al veel langer in chatdiensten als WhatsApp en Facebook Messenger, en mochten dus ook niet in Allo ontbreken.

Je kunt de Allo app downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download Allo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu