Alphabear laat je heerlijk puzzelen met letters

Redactie
16 juli 2015, 19:02
2 min leestijd
Alphabear laat je heerlijk puzzelen met letters

Alphabear is een  heerlijke game waarin je puzzelt met letters om Engelse woorden te vormen. Het design van de game en het plezier om het goede woord te raden zorgen ervoor dat je jezelf uren kunt vermaken met  Alphabear.

Lees verder na de advertentie.

Alphabear verraadt in één klap waar de game over gaat: het alfabet en beren. Simpel gezegd: Alphabear is een woordspelletje met beren. Heel veel beren. In de game speel je levels en probeer je steeds verder te komen. Maar hoe verder je komt, hoe lastiger het raden van een woord wordt.

Dit doe je in Alphabear

De levels bestaan uit een vlak met letters. Als je met die letters een woord bedenkt en invoert, verschijnen er beren in beeld. Door letters rondom de beren weg te spelen, groeien de beren. Hoe groter ze worden, hoe meer punten ze opleveren. Alphabear maakt het je echter niet gemakkelijk: na elke beurt veranderen de letters van kleur. Als ze rood worden moet je ze zo snel mogelijk wegspelen, want anders veranderen ze in blokken die je niet meer kunt verwijderen.

alphabear-2

Als je de doelstelling haalt, ontgrendel je een nieuwe beer. Elk beertje heeft zijn eigen kracht.  Zo geeft de `Fore Bear` je een bonus bij vierletterwoorden en krijg je van `Doggy Bear` een bonus als je de letters D, O en G gebruikt. Hoe krachtiger de beer is, hoe minder vaak je ‘m kunt inzetten. Het is echter wel mogelijk om deze regel te omzeilen, maar daarvoor zul je de portemonnee moeten trekken.

Alphabear in beeld

Download de game

Alphabear is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger. Via in-app-aankopen is het mogelijk om sneller door de game te komen.

Download Alphabear in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu