De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

3 tips om een woordkunstenaar in AlphaBetty Saga te worden

Wouter Nijsen
11 juni 2015, 15:56
2 min leestijd
3 tips om een woordkunstenaar in AlphaBetty Saga te worden

Ben je een fanatieke speler van AlphaBetty Saga, dan hebben we drie handige tips voor je. In dit artikel lees je hoe je meer punten scoort in het nieuwe spelletje, en wat je kunt doen om levels gemakkelijker te voltooien.

Lees verder na de advertentie.

AlphaBetty Saga

AlphaBetty Saga is de nieuwe game van ontwikkelaar King, dat eerder het megapopulaire Candy Crush afleverde. In AlphaBetty Saga is het de bedoeling om met letters woorden te vormen, zoveel mogelijk punten te scoren en zo levels te voltooien.

Het spelletje biedt al vanaf het begin ondersteuning voor de Nederlandse taal, waardoor de game momenteel behoorlijk populair is in ons land. Hieronder hebben we drie handige tips op een rijtje gezet om nog beter te worden in het spelletje.

1. Neem de tijd en vergeet de doelstellingen niet

AlphaBetty Saga is typisch zo`n spelletje waarin je beter raakt  door simpelweg veel te spelen. Het is daarom ook geen ramp om uitgebreid de tijd te nemen voor een level; er is immers geen tijdslimiet aanwezig. Het is verstandig om iets langer na te denken over de woorden die je wegspeelt. Zo ontdek je langere woorden, wat je weer extra punten oplevert.

Daarnaast is het raadzaam om goed op de doelstellingen te letten die het spel je geeft. AlphaBetty Saga bevat erg veel levels en naarmate je in de game vordert kom je andere modi tegen. Door je hier goed  op de focussen, behaal je hogere scores en gaat het voltooien van levels je gemakkelijker af.

2. Kies niet te snel voor de voorgestelde woorden

Voor beginnende spelers is het verleidelijk om voor de voorgestelde woorden te kiezen. Dat kun je echter beter niet te vaak doen, omdat ze maar weinig punten opleveren. Met de kortere woorden raak je sneller door je beurten heen, wat resulteert in mislukte levels. Als je even geen andere combinatie weet te vinden, dan kun je natuurlijk alsnog voor een suggestie kiezen.

3. Maak optimaal gebruik van de Line Blasters

AlphaBetty Saga bevat verschillende powerups, maar één van de betere is de zogenoemde `Line Blaster`. Deze verschijnen op het bord wanneer je vijf of meer letters tot een woord hebt gevormd. Ze kunnen van grote waarde zijn, omdat je snel even wat extra punten scoort.

AlphaBetty Saga

Een handige tip is om de powerup af en toe een aantal rijen naar beneden te verschuiven, of het bord even te schudden. Mogelijk kun je de Line Blaster dan beter combineren.

Download AlphaBetty Saga voor Android

Mocht je AlphaBetty Saga nog niet hebben geprobeerd, dan kun je dat alsnog doen door de game via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie is Android 2.3 of hoger en 39MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download AlphaBetty Saga in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu