Alto Mail: slimme en fijne e-mail-app ordent je mailtjes

Wouter Nijsen
2 november 2015, 17:22
2 min leestijd
Alto Mail: slimme en fijne e-mail-app ordent je mailtjes

Alto Mail is een nieuwe e-mail-app van de Amerikaanse internetaanbieder AOL. De applicatie  werkt met diverse diensten, oogt fraai en is fijn in gebruik.

Lees verder na de advertentie.

Een slimme en fijne e-mail-app

Met Alto Mail maakt AOL een concurrent voor Google Inbox en andere populaire e-mail-applicaties beschikbaar. Alto wil e-mail makkelijker maken door je sneller informatie  te laten vinden. Hiervoor gebruikt de app de zogeheten `Stack`-functie. Deze  functie ordent alle mailtjes op basis van de inhoud en bijlagen.  Zo worden mailtjes met bijlagen, foto`s of persoonlijke berichten van elkaar gescheiden, zodat de gebruiker ze gemakkelijker kan doorzoeken.

De Cards-functie licht e-mailtjes met belangrijke informatie uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reservering voor een etentje of reisinformatie over een vakantie.

Wanneer je Alto Mail opent, valt direct de interface en het uiterlijk van de app in positieve zin op. Alto is geheel vormgegeven volgens het Material Design van Android 5.0 (Lollipop), wat zich kenmerkt door  de fraaie kleuren, vloeiende animaties en ronde actieknop. Laatstgenoemde gebruik je in het hoofdmenu om een mailtje op te stellen, en binnen afzonderlijke berichten om te reageren.

Met het icoontje in de linkerbovenhoek  wordt het hamburgermenu geopend, waar je niet alleen de Stack-functie vindt maar ook kunt schakelen tussen je inbox, verzonden mailtjes en de prullenbak. Het werkt opvallend simpel en snel. In hetzelfde menu kun je ook nieuwe accounts toevoegen. Standaard biedt Alto ondersteuning voor Gmail, Outlook, iCloud, Yahoo, AOL en meer.

Alto Mail voor Android downloaden

Ben je op zoek naar een nieuwe e-mail-app voor je Android, dan moet je zeker Alto Mail eens proberen. Een fijne eigenschap is dat de app gratis in gebruik is en geen in-app aankopen bevat. Via onderstaande link is Alto Mail te downloaden. Voor de installatie heb je 9,8MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger nodig.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu