De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Prachtige iOS-game Alto’s Adventure gratis voor Android

Gijs Ettes
11 februari 2016, 9:50
2 min leestijd
Prachtige iOS-game Alto’s Adventure gratis voor Android

De fraaie game Alto’s Adventure, die  precies een jaar geleden  in de App Store verscheen, heeft ook eindelijk zijn weg naar Android gevonden.  Het spel is omgezet  door Noodlecake Studios, dat eerder Super Stickman Golf uitbracht.

Lees verder na de advertentie.

Fraaie endless runner

Alto’s Adventure is vergelijkbaar met endless runners als Temple Run, maar valt op door de fraaie stijl, prettige sfeer en vloeiende animaties. In de game zoef je als snowboarder vanaf het topje van een berg omlaag, waarbij je muntjes en lama’s verzamelt en op het juiste moment op het beeld moet tikken om je personage te laten springen over diepe dalen en van hoge schansen.

Gaandeweg neemt je snelheid toe en  kom je steeds meer  obstakels op je pad tegen. Die kunnen het einde van je rit (en dus ook je topscore) betekenen. Naarmate je vordert, verandert de omgeving en het weer mee. Je score wordt vastgesteld aan de hand van de afgelegde afstand, het aantal verzamelde muntjes (en lama`s) en het aantal kloven dat je hebt weten te vermijden.

Daarnaast kun je sprongen, salto’s en andere trucs uitvoeren om je puntenaantal flink op te krikken. Het uiteindelijke doel van de game is om zo ver mogelijk te komen en zo’n hoog mogelijke score te behalen. Zoals het een goede endless runner betaamt, wordt dat steeds lastiger.

Gratis te downloaden

In de App Store is Alto’s Adventure voor 2,99 euro te downloaden, maar Android-gebruikers kunnen  gratis met de game aan de slag. Er zijn weliswaar reclamefilmpjes in de game die je kunt kijken voor 500 gratis  muntjes  (waarmee je Alto tot ‘leven’ wekt na een val), maar in principe hoef je geen geld te spenderen om lol te beleven.  Alto’s Adventure is vooral  een game om even tussendoor te spelen, waardoor je de muntjes vaak niet eens nodig hebt.

Alto’s Adventure vereist Android 2.3 of hoger en tenminste 46MB aan vrije opslagruimte.

Download Alto’s Adventure in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu