De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze app geeft elk Android-toestel een always on-display

Wouter Nijsen
5 april 2016, 10:35
2 min leestijd
Deze app geeft elk Android-toestel een always on-display

De Samsung Galaxy S7 en LG G5 beschikken standaard over een `always on-display`, waarmee je gemiste oproepen en notificaties kunt bekijken. Met deze app krijg je dat ook op andere Android-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met de app

Met een always on-display zie je in één oogopslag de tijd, datum en gemiste notificaties, zonder dat je hiervoor je smartphone hoeft aan te zetten. Deze functie kennen we van de Samsung Galaxy S7 en LG G5, waarvan de schermen grotendeels zwart blijven. Een ontwikkelaar heeft een app ontwikkeld waarmee je op elke Android-smartphone een always on-display krijgt. De app werkt op de meeste apparaten en biedt een aantal handige opties.

Wanneer je de app activeert en toegang geeft tot notificaties, worden de tijd, datum en accupercentage op het scherm getoond. Hierbij kun je het een en ander aanpassen. Zo kun je kiezen uit verschillende klokjes, bijvoorbeeld die van de Galaxy S7, Gear S2 of simpelweg een digitale klok. Daarnaast kun je de grootte van de tekst en lettertype aanpassen en aangeven waar notificaties precies worden getoond. Ook is er een Knock-functie aanwezig, waarmee je je smartphone ontgrendelt door twee keer op het scherm te ‘kloppen’.

De Always On Display-app werkt goed, maar kent nog wel de nodige problemen. Zo verbruikt de applicatie bij sommige gebruikers veel energie en wordt het scherm niet altijd juist ingeschakeld. Bij de Nexus 6P van ondergetekende werkt de app niet altijd lekker met de vingerafdrukscanner. Ook zit de applicatie vol met advertenties, al kun je die middels een in-app aankoop uitschakelen.

Download Always On Display

Wil je de Always On Display-app proberen, dan kun je ‘m via  onderstaande link downloaden. De applicatie is gratis, weegt 1,9MB en werkt op alle apparaten met Android 4.3 of hoger.

Download Always On Display From S7  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu