De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Amazon lanceert Chime, een zakelijk alternatief voor Skype

Thomas Haenen
14 februari 2017, 13:57
2 min leestijd
Amazon lanceert Chime, een zakelijk alternatief voor Skype

Amazon Chime is een zakelijke chatdienst met uitgebreide video-opties. Daarmee gaat het bedrijf onder andere de concurrentie aan met Google’s Duo en Microsoft’s Skype.

Lees verder na de advertentie.

Amazon Chime

Met Chime richt Amazon zich duidelijk op de zakelijke markt. Alles in de app is gebouwd rondom meetings en andere zakelijke afspraken. Je kunt in de app een groep vormen met collega’s en vervolgens met die groep een afspraak inplannen. Is het tijd voor de afspraak, dan worden alle betrokkenen direct ‘opgebeld’ door Chime. Zodra jij en je collega’s opnemen worden ze in het gesprek geplaatst. Zo weet je zeker dat iedereen op tijd is voor de meeting.

Binnen het gesprek is het gemakkelijk om andere zaken aan je collega’s te laten zien. Zo kun je je scherm delen zodat ze precies zien wat jij ziet, of stuur wat bestanden door. Daarnaast kun je op ieder moment nieuwe collega’s toevoegen aan het gesprek.

Ook buiten het videogesprek kun je je collega’s bereiken. Via een chatvenster kun je doorgeven dat je wat later komt, documenten doorsturen die essentieel zijn voor de voorbereiding of na afloop wat gegevens uitwisselen. Amazon zegt uitgebreide encryptie te bieden, waardoor elk gesprek dat je voert versleuteld is. Je gespreksgeschiedenis wordt alleen online opgeslagen, op de beveiligde servers van Amazon.

Amazon Chime kan gratis gebruikt worden, maar de onbetaalde versie kent wel enkele beperkingen. Zo kun je niet je scherm delen en kan een gesprek uit maximaal twee personen bestaan. Meer gebruikers én meer features kosten 15 dollar per gebruiker per maand. Amazon Chime Pro kun je de eerste dertig dagen gratis proberen.

Dat is aan de prijzige kant, maar Amazon richt zich dan ook vooral op de zakelijke markt. Het bedrijf wil concurreren met Skype for Business, Slack en andere chatdiensten voor bedrijven. Daarbij legt Amazon de focus op encryptie en een toegankelijke interface voor overleggen.

Chime voor Android downloaden

Amazon Chime voor Android kun je downloaden via onderstaande link. De app is ook beschikbaar voor MacOS, Windows en iOS. Chime is gratis en werkt op elk toestel met Android 5.0 Lollipop en nieuwer.

Download Amazon Chime in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu