Amazon.com heeft virtuele Android-machine om apps te verkopen

Redactie
28 maart 2011, 11:04
2 min leestijd

Waarom gaan mensen op zaterdag winkelen als het ook mogelijk is om online te shoppen? Misschien zien zij liever een product in het echt, in plaats van dat zij afgaan op een foto op het internet. Consumenten willen even spelen met een product, voordat zij het kopen. Amazon.com begrijpt dit en introduceert een virtuele machine in haar eigen Appstore. Amerikaanse consumenten kunnen een applicatie voor aankoop testen. Met de virtuele machine is het niet alleen mogelijk om een spelletje te spelen, maar ook om de internetbrowser te gebruiken of om de instellingen te checken.

Amazon legt uit dat de virtuele machine op afstand te besturen is. Wanneer een gebruiker met de muis klikt, dan wordt er een signaaltje verzonden naar de server en krijgt de persoon video en audio-output terug:

Lees verder na de advertentie.

“Clicking the “Test drive now” button launches a copy of this app on Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), a web service that provides on-demand compute capacity in the cloud for developers. When you click on the simulated phone using your mouse, we send those inputs over the Internet to the app running on Amazon EC2 – just like your mobile device would send a finger tap to the app. Our servers then send the video and audio output from the app back to your computer. All this happens in real time, allowing you to explore the features of the app as if it were running on your mobile device.”

De Amazon Appstore werd vorige week gelanceerd. Het is een online winkel met heel veel applicaties voor Android, net als de Android Market en GetJar. De Appstore kwam negatief in het nieuws door de slechte introductie van Angry Birds Rio. Deze populaire game werd exclusief gelanceerd via de Appstore van Amazon. Europese gebruikers konden de applicatie echter niet krijgen, wat resulteerde in de verspreiding van grote aantallen gecrackte versies van Angry Birds Rio.

Via: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu