‘Amazon console met Android komt dit jaar nog uit’

Amazon consoleEen Amazon console die op Android draait zou nog dit jaar op de markt verschijnen. Het apparaat zou een fysieke controller krijgen en rond Thanksgiving, de grote Amerikaanse feestdag, in de verkoop moeten gaan. De Amazon console leunt volgens GameInformer voornamelijk op zijn eigen appwinkel Amazon Appstore. Hier maakt de zeer succesvolle Amazon Kindle ook al gebruik van.

In de Amazon Appstore zijn al geruime tijd enkele tijdelijke exclusieve titels te verkrijgen. Hier behoort het populaire Plans vs. Zombies, Angry Birds Rio en Chuzzle toe, waarvan laatstgenoemde nog niet in Google Play is verschenen.

‘Gameontwikkelaars werken al aan Amazon console’

OuyaAmazon zou ook al bezig zijn met het aannemen van mensen uit de gameindustrie, waaronder de ex-producer van Gears of War. Dit betekent dat het grote internetbedrijf de Amazon console toch écht als een serieus apparaat gaat behandelen en mogelijk ook wat meer serieuzere games naar het platform te brengen. Een onderdeel dat bij de Ouya (foto rechts) nog niet wil lukken.

Amazon wil nog niet op het bericht reageren. Het is enerzijds logisch dat het grote internetbedrijf zich wil gaan bezighouden met Android-games: één van de populairste bezigheden op Android-smartphones en -tablets.

De Ouya heeft bewezen een groot publiek te kunnen aan spreken, de Nvidia zet zijn geld in op de Android-gamehandheld Nvidia Shield (zowel Ouya als Nvidia Shield liepen wel beide flinke vertraging op) en een reeks aan andere initiatiefen, waaronder de Gamestick, zijn in opkomst.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

2013 en 2014 worden drukke jaren voor Android-consoles en -handhelds.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.