‘Amazon console met Android komt dit jaar nog uit’

Redactie
9 augustus 2013, 12:54
1 min leestijd
‘Amazon console met Android komt dit jaar nog uit’
Amazon console

Een Amazon console die op Android draait zou nog dit jaar op de markt verschijnen. Het apparaat zou een fysieke controller krijgen en rond Thanksgiving, de grote Amerikaanse feestdag, in de verkoop moeten gaan. De Amazon console leunt volgens GameInformer voornamelijk op zijn eigen appwinkel Amazon Appstore. Hier maakt de zeer succesvolle Amazon Kindle ook al gebruik van.

In de Amazon Appstore zijn al geruime tijd enkele tijdelijke exclusieve titels te verkrijgen. Hier behoort het populaire Plans vs. Zombies, Angry Birds Rio en Chuzzle toe, waarvan laatstgenoemde nog niet in Google Play is verschenen.

Lees verder na de advertentie.

‘Gameontwikkelaars werken al aan Amazon console’

Ouya

Amazon zou ook al bezig zijn met het aannemen van mensen uit de gameindustrie, waaronder de ex-producer van Gears of War. Dit betekent dat het grote internetbedrijf de Amazon console toch écht als een serieus apparaat gaat behandelen en mogelijk ook wat meer serieuzere games naar het platform te brengen. Een onderdeel dat bij de Ouya (foto rechts) nog niet wil lukken.

Amazon wil nog niet op het bericht reageren. Het is enerzijds logisch dat het grote internetbedrijf zich wil gaan bezighouden met Android-games: één van de populairste bezigheden op Android-smartphones en -tablets.

De Ouya heeft bewezen een groot publiek te kunnen aan spreken, de Nvidia zet zijn geld in op de Android-gamehandheld Nvidia Shield (zowel Ouya als Nvidia Shield liepen wel beide flinke vertraging op) en een reeks aan andere initiatiefen, waaronder de Gamestick, zijn in opkomst.

2013 en 2014 worden drukke jaren voor Android-consoles en -handhelds.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu