Amazon lanceert eigen appstore in Nederland
Redactie

amazon appstoreAmazon heeft zijn eigen eigen appstore, genaamd Amazon Appstore, voor Android uitgebracht. Versie 5.0 is vanaf nu voor elk Android-apparaat te downloaden en biedt een alternatief tegen de Google Play Store met elke dag één gratis download die normaliter een prijskaartje heeft. De Amazon Appstore beschikt over duizenden apps en games waarvan betaalde content vooralsnog alleen met een creditcard betaald kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Omdat Amazon elke dag een nieuwe betaalde app helemaal gratis aanbiedt, kan de appstore voor veel gebruikers interessant zijn. Daarnaast worden apps op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd en geeft de Amazon Appstore je een melding zodra een update voor een app beschikbaar is.

Amazon-Appstore-Old1De afbeelding rechts geeft een indicatie van de appstore. Hierbij is duidelijk te zien dat Amazon kiest voor donkere kleuren. Ook oogt de Amazon Appstore ietwat slordiger dan de frisse en schone Google Play Store.

Het blijft echter onduidelijk welke bedoelingen Amazon met zijn eigen appstore heeft. In de Amazon Appstore komen veelal dezelfde apps als de Google Play Store voorbij en omdat de winkel nog geen andere betalingsmethodes heeft, is er voor Nederlandse Androidgebruikers nog geen belangrijke reden om in zijn geheel over te stappen.

De Amazon Appstore is via een speciale link als apk-bestand te downloaden. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding apk-bestanden installeren op je Android-toestel.