Amazon lanceert eigen appstore in Nederland

Redactie
22 mei 2013, 17:12
1 min leestijd
Amazon lanceert eigen appstore in Nederland
amazon appstore

Amazon heeft zijn eigen eigen appstore, genaamd Amazon Appstore, voor Android uitgebracht. Versie 5.0 is vanaf nu voor elk Android-apparaat te downloaden en biedt een alternatief tegen de Google Play Store met elke dag één gratis download die normaliter een prijskaartje heeft. De Amazon Appstore beschikt over duizenden apps en games waarvan betaalde content vooralsnog alleen met een creditcard betaald kan worden.

Omdat Amazon elke dag een nieuwe betaalde app helemaal gratis aanbiedt, kan de appstore voor veel gebruikers interessant zijn. Daarnaast worden apps op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd en geeft de Amazon Appstore je een melding zodra een update voor een app beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Amazon-Appstore-Old1

De afbeelding rechts geeft een indicatie van de appstore. Hierbij is duidelijk te zien dat Amazon kiest voor donkere kleuren. Ook oogt de Amazon Appstore ietwat slordiger dan de frisse en schone Google Play Store.

Het blijft echter onduidelijk welke bedoelingen Amazon met zijn eigen appstore heeft. In de Amazon Appstore komen veelal dezelfde apps als de Google Play Store voorbij en omdat de winkel nog geen andere betalingsmethodes heeft, is er voor Nederlandse Androidgebruikers nog geen belangrijke reden om in zijn geheel over te stappen.

De Amazon Appstore is via een speciale link als apk-bestand te downloaden. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding apk-bestanden installeren op je Android-toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu