Amazon lanceert gratis Kindle-applicatie voor Android

Redactie
29 juni 2010, 10:01
1 min leestijd
Amazon lanceert gratis Kindle-applicatie voor Android
kindle-for-android
kindle android pagina

De Kindle heeft gezorgd voor een doorbraak in e-books, maar lang niet iedereen was geneigd om het dure speeltje in de VS te kopen. Als je in Nederland al iemand met een e-bookreader zag, dan was het de door Bol.com flink gehypte Sony Reader of de ongemerkt ook erg populaire BeBook. Het grote voordeel van Amazon is het gigantische aanbod (620.000 stuks) en de lage prijzen voor boeken: honderdduizenden bestsellers zijn voor maar $9,99 te koop. Nu kun je dat aanbod ook op je Android-toestel lezen, met de gratis Kindle-applicatie voor Android.

Amazon biedt ook tienduizenden gratis classics aan. Allemaal Engelstalig natuurlijk, maar aangezien Engels al bijna een moedertaal voor veel mensen is geworden, hoeft dat geen probleem te zijn. Bij de betaalde boeken kun je het eerste hoofdstuk gratis lezen, voordat je besluit of je de rest van het boek koopt. Heb je eenmaal boeken gekocht, dan krijg je vanuit de app snel toegang tot je online bibliotheek. Je kunt de boeken eindeloos opnieuw downloaden. Achtergrondkleur, tekstkleur en tekstgrootte kun je naar eigen keuze instellen. Je kunt lezen in portret- of landschapsweergave en je tikt aan de zijkant van het scherm om steeds een bladzijde om te slaan.

Lees verder na de advertentie.

Omdat lezen in bed niet zo prettig is, als het scherm te fel staat afgesteld, heeft Amazon ervoor gezorgd dat je binnen de applicatie de schermverlichting kunt aanpassen. Maak je al op een andere gebruik van Kindle, dan kun je de gelezen pagina’s synchroniseren tussen je Kindle, Kindle DX, iPhone, iPod touch, iPad, PC, Mac, BlackBerry of Android-smartphone.

Downloaden via je Android-browser: Kindle voor Android

kindle-android
Categorie: Lifestyle
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's